«Zuzeum» atklāj izstādi lietotnē «Wolt»: Muzejiem jābūt tur, kur pulcējas cilvēki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pandēmijas ierobežojumu laikā, kad ir slēgti muzeji un galerijas, mākslas centrs “Zuzeum” ēdienu piegādes lietotnē “Wolt” ir atvēris īpašu “restorānu” – izstādi “Zuzeum Art Preview”. Tā ir ēdienkartes tipa izstāde, kurā darbi aplūkojami kā uzkodas, pamatēdiens un deserti. Ziņa, ko mākslas centrs vēlas nodot – muzejiem un kolekcijām jābūt tur, kur pulcējas cilvēki, informēja “Zuzeum”.

Mākslas darbu ēdienkarte – Zuzānu kolekcijas mākslas izstāde – lietotnē būs mainīga. Ar šo projektu “Zuzeum” vēlas pateikt, ka mākslas institūcijām tāpat kā māksliniekiem ir jābūt inovatoriem, nevis pasīviem vērotājiem. “Šobrīd mēs visi meklējam cerību. Lai tā ir mākslas ekspozīcija negaidītā, bet intuitīvi īstajā vietā!” projektu raksturoja Agnese Kleina, “Zuzeum” direktore un koncepta autore.

Darbus no Zuzānu kolekcijas pirmajai “Wolt” izstādei atlasīja “Zuzeum” izstāžu vadītāja Ieva Zībārte: “Mēs redzam, ka muzeji pēc gada dīkstāves ir izsmēluši savu digitālo ideju lauku un nofilmēta ekskursija izstādē nav tas, kas interesē cilvēkus. Māksla ir daudzdimensionāla pieredze. Ja agrāk tā, izejot no muzeju telpām, ielauzās pilsētvidē, tad tagad mēs esam pārcēlušies uz digitālajām pilsētām, kurās nav ne fizisko, ne citu robežu.

Kolekcijām un muzejiem ir jābūt tur, kur pulcējas cilvēki.”

“Zuzeum” ir jauns mākslas centrs Rīgā, kura telpās mājo Zuzānu kolekcija. “Zuzeum” durvis vēra 2020. gada rudenī, tomēr koronavīrusa pandēmijas ierobežojumu dēļ jau ziemā tas tika slēgts. Mākslas centra pārstāvji informēja, ka “Zuzeum” ir mākslas kolekcionāru un mecenātu Dinas un Jāņa Zuzānu investīcija Latvijas un Baltijas jūras reģiona mākslas infrastruktūrā. Ar vairāk nekā divdesmit tūkstošiem dažādu žanru mākslas darbu Zuzānu kolekcija ir skaitliski lielākā privātā Latvijas mākslas kolekcija pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti