Zināmi «Radio Naba» fotokonkursa «Tīkls» labākie darbi un skatītāju favorīts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par godu “Radio Naba” 19. dzimšanas dienai rīkotais fotokonkurss "Tīkls” ir noslēdzies. Žūrija savu vērtējumu izdarījusi – izvirzījusi 19 finālistus un noteikusi trīs labākos darbus – Daces Umblijas “Cilvēkbērns tīklos”, Mārtiņa Varbūta “Meklējot tīklu” un Krista Kūlas “Charging”. Skatītāju simpātiju balsojumā portālā LSM.lv uzvarēja Kaspara Zborovska darbs “Viegli uzliesmojošs skatiens”.

Pārējie 15 labākie darbi, kuri arī piedalījās tautas balsojumā: Beate Sila “Saldais tīkla skapīts”, Dzintra Žvagiņa “Dzimtas tīkls”, Ilma Petrova “Sapīties, lai izpītos”, Ilze Lujāne “Atgriezeniskā saite”, Inga Pizāne “Eju un domāju, cik skaisti mani nebesī dzīve.”, Jevgenijs Ščolokovs “Propagandas tīkls”, Jurijs Olenčikovs “Satīklotie” (“Krievu tīkli”), Jurijs Titovs “Domu tīkls”, Juris Grīnfelds “Marsa govis”, Liene Cīrule “Iekš dabas tīkliem”, Līga Ūdriņa “Bezvadu tīkls, kas izmanto papildus antenas.”, Normunds Kornijanovs “Zālēdājs gaļēdāju tīklā”, Valters Poļakovs “Rudens zvaigznes”, Zane Varņecka “Loms”, Žanis Bezmers “Tīklu slēgums”.

Kopumā konkursā piedalījās konkursanti ar 284 darbiem no visas Latvijas, kā arī no Lielbritānijas, Krievijas un ASV.

Konkursa tēmas "Tīkls” interpretācija pavēra plašas iespējas. Konkursa žūrija vērtēja darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Šogad žūrijas sastāvu veidoja – Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Sabīne Moore un Anna Salmane.

Ievērojot Covid-19 infekcijas izplatības ierobežojošos pasākumus, publiska apbalvošana netiks organizēta un uzvarētāji tiks apsveikti individuāli. Fotoizstāde “izkaisīti” būs skatāma skatlogos sākot ar 2022. gada janvāri kultūras un izglītības vietās Rīgā – Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, klubos “Depo” un “Aleponija”, Kalnciema ielas un Tallinas ielas kvartālā, kultūras un atpūtas centrā “Imanta”, kā arī Latvijas Universitātē – Zinātņu un Dabas mājās. Savukārt vasarā – festivālā "Laba Daba 2022", aptverot pēc iespējas dažādāku un plašāku auditoriju.

“Radio Naba” organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada. Šā gada izstādes partneri ir Latvijas Universitāte, izdevniecība "Neputns", žurnāls "Fotokvartāls", sabiedrisko mediju portāls LSM.lv un starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti