Ziemeļu Ministru padomes birojs svin 25.jubileju ar laikmetīgās mākslas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šogad atzīmē 25 gadu jubileju ar plašu laikmetīgās mākslas izstādi “(Ne)redzamie sapņi un straumes”.

Laikmetīgās mākslas izstādē “(Ne)redzamie sapņi un straumes” Rīgā būs skatāma no 15.septembra līdz 4.oktobrim, Berga Bazārā, Marijas ielā 13/2.

„Mēs centāmies parādīt mediju daudzveidību un tos materiālus, kādos var izpausties idejas, līdz ar to izstāde vairāk vērsta uz dažādību, pēc iespējas plašāku spektru, lai varētu parādīt, ka tas nav tikai viens – tikai fotogrāfija, tikai video vai tikai gleznas, bet lai redzētu, ka māksliniekiem robežu nav ne idejiski, ne fiziski,” stāsta Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā pārstāve Ginta Tropa.

Lai veicinātu radošo procesu un smeltos jaunas idejas, birojs septiņu gadu laikā atbalstījis ap 300 radošo profesiju pārstāvjus Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas “Kultūra” ietvaros. Izstādi Berga bazārā veido 22 mākslinieku darbi, kuri šādu atbalstu reiz saņēmuši. Apskatāmi zīmējumi un komiksi, arī instalācijas, videodarbi, projekcijas un skaņas objekti.

Laikmetīgās mākslas izstādes iecere ir parādīt gan ideju izaugsmi, gan to attīstību un transformāciju, kā arī radīt iespēju jau notikušā atkārtojumam, tādējādi ļaujot paskatīties atpakaļ, pārstrādājot, atdzīvinot un reflektējot par esošiem vai iecerētiem projektiem. Daži darbi šīs izstādes ietvaros ir senākas idejas, kas no jauna tiek parādītas šodien, dažas ir turpinājumi, citas pavisam jaunas, iztēlotas nākotnei.

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Laikmetīgās mākslas izstāde Berga bazārā būs aplūkojama līdz 4.oktobrim un pēc tam ceļos uz Narvu, Igaunijā un Laikmetīgās mākslas centru Viļņā, Lietuvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti