Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ingrīdu Amantovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Maiju Tīrumu un Tomu Marksu

Atklās KIM? Laikmetīgā mākslas centra jauno izstāžu zāli

Zane Onckule: «kim?» cer uz palikšanu jaunajās telpās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"kim?" Laikmetīgās mākslas centrs 2.septembrī ver durvis jaunām izstāžu zālēm Sporta ielā 2 (Sporta un Vesetas ielu stūrī) un, kā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda centra programmu direktore Zane Onckule, cer uz palikšanu.

"Mums bija ļoti svarīgi atrast jaunas telpas, un mēs ceram, ka esam šeit uz kādu palikšanu," intervijā saka Zane Onckule.

2.septembrī "kim?" jaunajās telpās tiks atklātas trīs ārzemēs mītošu latviešu mākslinieku – Edgara Gluhova, Daigas Grantiņas un Ingas Melderes – personālizstādes. Atklāšanas svinības notiks no plkst. 19 līdz 22.

Izstāžu atklāšanas vakars turpināsies ar apvienības "18+" (ASV) uzstāšanos un Indriķa Ģelža audiovizuālo performanci "kim?" iekšpagalmā no plkst. 22.

Kā atklāj Onckule, apvienības "18+" dalībniece Sarnia Mirza lido no Honolulu speciāli uz "kim?" pasākumu. Pasākums beigsies ap trijiem naktī.

"kim?" jauno telpu atklāšanas svinību programma ilgs līdz 10. septembrim un noslēgsies ar pasākumu "CYCLONE" kultūras foruma "Baltā nakts 2016" ietvaros.

Laikmetīgās mākslas centram „kim”? šogad bija jāpārceļas uz bēdīgi slaveno Tabakas fabriku, kuras renovācija Jaunā Rīgas teātra un citu kultūras organizāciju vajadzībām aizvien kavējas. Tāpēc tika īstenots “plāns B” – pārcelšanās uz vietu, kur vēl jūnijā ražoja zefīrus un citus konditorejas izstrādājumus. Tieši tāpēc šai vietai angļu mēlē dots nosaukums “Sweet spot”.  

Jau vēstīts, ka "kim?" paziņoja par pārcelšanos šī gada martā pēc sešiem Spīķeros aizvadītiem gadiem. Starpposmu līdz jauno telpu atvēršanai "kim?" aizvadīja Kalēju ielā 3.

"kim?" mītnes vietā Spīķeros laika posmā no 2009. līdz 2016.gadam radītas vairāk nekā 130 izstādes ar latviešu un ārvalstu mākslinieku un kuratoru dalību, kā arī organizēta virkne – vismaz 80 – publisko pasākumu. Atrodoties Spīķeros, aizsākti vairāki ilgtermiņa projekti – to vidū par "kim?" darbības neatņemamu daļu kļuvusī publikāciju sērija, bērnu un jauniešu izglītības programma, kā arī “kim? Rezidences Balva” un "kim?" starptautisko izstāžu programma.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti