Voldemāra Johansona «Slāpes» ceļo uz festivālu Šveicē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Voldemāra Johansona instalācija "Slāpes" no 23. jūnijam līdz 1. jūlijam piedalās starptautiskajā teātra festivālā "Belluard" Šveices pilsētā Friburgā.

"Belluard Bollwerk International" ir viens no atpazīstamākajiem laikmetīgā teātra un mākslas festivāliem Šveicē. Tas notiek kopš 1983. gada, un 10 dienu programmā ir pārstāvēta gan skatuves māksla, gan citas disciplīnas, iepazīstinot publiku ar starptautiskiem un vietējiem projektiem. Latviešu mākslinieki šajā festivālā ir pārstāvēti pirmo reizi.

Voldemāra Johansona “Slāpes” ir audiovizuālā instalācija, kas tapusi vētras laikā Atlantijas okeāna krastā Fēru salās un 50 minūšu garā, nepārtrauktā kadrā tuvumā ļauj vērot stihiju. Šis monumentālais okeāna vētras piemineklis aicina uzkavēties ainavā, ko veido nerimstoša ūdens masu kustība, vējš, lietus un troksnis, vērot un ieklausīties tajā no attāluma, kas nebūtu iespējams dabiskajā vidē, kad apbrīns mijas ar šausmām.

Instalācijas „Slāpes” ir Latvijas Jaunā teātra institūta producēts projekts, kura pirmizrāde notika Starptautiskajā jaunā teātra festivālā festivālā ''Homo Novus'' 2015. gada septembrī bijušajā tekstilrūpnīcā „Boļševička”. Pēc tam darbs ir vairākkārt izrādīts ārpus Latvijas, vienlīdz veiksmīgi iekļaujoties gan laikmetīgā teātra, gan vizuālās mākslas festivālos un forumos, tai skaitā Santarkandželo teātra festivālā Itālijā, Koči biennālē Indijā, Parellele teātra festivālā Marseļā u.c.

“Slāpes” tika nominētas 2015./2016. gada Purvīša balvai.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti