Vjetnamiešu mākslinieks zīmē komiksus par Lāčplēsi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Vjetnamietis Kao Viets Ngujens Latvijā dzīvo jau gandrīz 10 gadu, atpazīstams kļuvis ar komiksu pēc Andreja Pumpura eposa 'Lāčplēsis' motīviem. Šogad īsi pirms svētkiem mākslinieks Latvijai uzdāvinājis grāmatas turpinājumu - "Lāčplēša hronikas".

Grāmatnīcās nonācis jau otrais krāsainais komikss par Latvijas nacionālā eposa varoni Lāčplēsi, kuru zīmējis vjetnamiešu izcelsmes mākslinieks. Lāčplēsi viņš uztver kā drosmes simbolu, kas šobrīd Latvijai tik ļoti nepieciešams, lai pārvarētu visas grūtības. Pašam jaunietim eposa sižets un vēsturiskā noskaņa kļuva par iedvesmas avotu, un nākotnē viņš veidos vēl jaunas komiksa sērijas. Svētku priekšvakarā mākslinieks latviešus aicina nebraukt prom no Latvijas, novērtēt šo zemi un kultūru, jo katrs tās iemītnieks te ir vajadzīgs.

Vjetnamietis Kao Viets Ngujens Latvijā dzīvo jau gandrīz 10 gadu, jaunietis atpazīstams ar iepriekš izdoto krāšņo komiksu pēc Andreja Pumpura eposa 'Lāčplēsis' motīviem. Savukārt šogad īsi pirms svētkiem mākslinieks Latvijai uzdāvinājis grāmatas turpinājumu - "Lāčplēša hronikas". Vjetnamiešu eposi esot ļoti seni, bet latviešu Lāčplēsis jaunieti pārsteidzis ar salīdzinoši nesenu vēsturisku notikumu un leģendas savīšanos. Bez Lāčplēša vjetnamietim ļoti tīk arī Kurbada tēls latviešu literatūrā.

Kao Latviju sauc par otro dzimteni un latviešu valodu apguvis gana labi. Turklāt pats to arī izvēlējās par intervijas sarunas valodu. Vjetnamietis mācījies Ogres ģimnāzijā un Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, kā arī Mākslas akadēmijā. Izglītību Latvijā mākslinieks novērtē ļoti augstu, un to viņam norādījuši arī mākslas pasniedzēji ārzemēs.

Kao augstu vērtē arī Dziesmu svētkus, kuros reiz pats piedalījies kā korists, bet Līgo svētkus viņš vienmēr pavada kaut kur Latvijas laukos. Tāpat jaunais mākslinieks cenšas apmeklēt valsts svētku pasākumus un latviešiem novēl gūt vairāk pārliecības par sevi.

Savukārt savu radošo darbu turpinājumu Kao sola pavisam drīz, un komiksa ilustrācijās vairāk koncentrēsies uz citiem eposa varoņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti