Virtuālā izstādē skatāmi mākslas dueta Skuja Braden izstādes «Samsāra» darbu 3D modeļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Daļa no mākslinieču dueta Skuja Braden izstādes “Samsāra”, kas pašreiz iekārtota Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, bet skatītājiem nav pieejama, tikusi digitalizēta un apskatāma internetā. Virtuālās realitātes tehnoloģiju jaunuzņēmums “Vividly” 5 izstādes skulptūrām izveidojis 3D modeļus, medijus informē Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja pārstāvji.

Skuja Braden izstāde ''Samsāra'' Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tā arī nav uzņēmusi nevienu apmeklētāju, jo iekārtošanas darbi tika pabeigti tieši dienu pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas valstī. Muzeja izstāžu zālē eksponēti vairāk nekā divsimt porcelāna priekšmeti, un starptautisku ievērību guvušais mākslinieču duets Skuja Braden to sauc par savu līdz šim nozīmīgāko personālizstādi.

Izmantojot fotogrammetriju kā metodi realitātes telpiskajai modelēšanai, no izstādes “Samsāra” centrālās daļas “Ilgas altāris” izvēlētas piecas skulptūras, kurām izveidoti 3D modeļi. Tā ir iespēja aplūkot skulptūras no visām pusēm, gūstot reālu priekšstatu par objektiem, kuri atrodas izstādē, uzsver muzeja pārstāvji.

“Digitālās un virtuālās realitātes tehnoloģijas slēpj sevī lielu radošo un izglītojošo potenciālu kultūras un mākslas valodas paplašināšanā, īpaši šajā citādākajā laikā, kad mūsu aktīvā komunikācija ir pārcēlusies uz virtuālo telpu. Tieši muzeji var kļūt par lielisku vidutāju, kas spēj savienot jaunās tehnoloģijas ar analogo pasauli. Tas nākotnē sniegtu iespējas artefaktiem, kas izstādīti vai glabājas muzeju krātuvēs, sasniegt daudz lielāku skatītāju auditoriju, savukārt speciālistiem saglabāt unikālās mākslas vērtības jaunā vizuālā formātā,” atzīmē Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti