Virkne «Rīga 2014» pasākumu aktualizē Spinozas «Ētiku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Laikmetīgās mākslas centrs „kim?” 7.un 8.februārī piedāvā virkni pasākumu, kuros aktualizēts, vizualizēts un pārkārtots par filozofijas princi sauktā Benedikta Spinozas darbs „Ētika”, Latvijas Radio 2 „Rīgas 2014 ziņās” pavēstīja laikmetīgās mākslas centra „kim?” direktore Zane Onckule.

„kim?” 2014.gada kopīgā projekta nosaukums ir „Gaidot... (Kādas idejas arheoloģija)”.

"Projekta ietvaros norisinās sešas dažādu domātāju, filozofu, kuratoru, mākslinieku vizītes ik pa diviem mēnešiem, kā arī februāra sākumā atklājam izstādi,” stāsta Zane Onckule.

Aditja Mandajama izstādes “Zoon in A Zoot-Suit” (7.februāris – 16.marts) pavadošie pasākumi ir filozofa Ārona Šustera lasījums „Nāve bija pirmā: Spinoza, Freids, Lakāns” ar filozofa Aināra Kamoliņa ievadu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 8.februārī pulksten 15, publikācijas “Dienasgrāmatas: Spinozas poētika” atvēršana un Oļas Vasiļjevas veidotu plakātu skate LNB galvenās ēkas skatlogos Elizabetes ielā (7.februāris - 8.marts).

Pievēršanos Spinozas „Ētikai” Onckule skaidro ar to, ka šis darbs ir viens no pēdējiem izcilajiem filozofijas darbiem, kas sarakstīts latīņu valodā.

Saturiski jau tajā laikā tas bija ļoti kontraversāls, jo piedāvāja dažādas tēzes par Dieva dabu, brīvību, emocijām,” norāda „kim?” direktore, piebilstot, ka projekta mērķis gan bijis pievērsties Spinozas darba formai, jo „Ētika” ir sarakstīta ģeometriskā formā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti