Kultūras ziņas

Paziņoti "Lielās mūzikas balvas 2021" nominanti

Kultūras ziņas

"Lielo dzintaru" pieskandina Lietuvas klasiķi

Izstāde "Pilot LMA x Art Vilnius’21" Kuldīgā

Viļņas mākslas gadatirgū skatītāju novērtētā latviešu mākslinieku izstāde nu skatāma Kuldīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pērnā gada rudenī starptautiskajā mākslas gadatirgū "ArtVilnius Art Fair" Lietuvā skatītāju visaugstāk novērtētā ekspozīcija bija Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) galerijas "Pilot" komandas veidotā izstāde. Tajā bija piecu spēcīgu mākslinieku darbi, kas ar dažādām emocijām, tehnikām un ideju virzieniem iezīmē raksturīgo laikmetīgajā mākslā. Nu izstāde apskatāma Kuldīgā.

Kuldīgas Mākslas nama izstāžu zāle atdota piecu spēcīgu jaunāko paaudžu māksliniekiem – Miķelim Mūrniekam, Dzeldei Mierkalnei, Kristianam Brektem, Rūdolfam Štameram un Amandai Krūmiņai. Visus viņus vieno Latvijas Mākslas akadēmija, pārstāvot studentus, absolventus un mācībspēkus. Ekspozīcijas darbi ir gan provokatīvi un asprātīgi, ļaujot no jauna diskutēt par to, kas ir un kas nav māksla, gan idejiski daudznozīmīgi, arī sirsnīgi, vizuāli un estētiski aizraujoši.

"Šeit var redzēt, ka tā mākslinieciskā brīvība ir liela, un jaunie mākslinieki izvēlas eksperimentēt, kas ir arī laikmeta iezīme," komentē LMA eksperimentālās mākslas telpas "Pilot" vadītāja Sabīne Vernere. Izstāde ir iespēja redzēt, ar cik dažādiem materiāliem un cik dažādās tehnikās mākslinieki izteikuši savu pasaules redzējumu.

Primāri šī laikmetīgās mākslas izstāde bija veidota Lietuvā notikušajai Austrumeiropā lielākajai mākslas mesei "ArtVilnius ’21". Te vienkopus bija pārstāvētas 56 galerijas no 12 valstīm. Šī ekspozīcija saņēma skatītāju simpātiju balvu.

"Tas bija tik ļoti svarīgi un nozīmīgi, it īpaši tajā kontekstā, kas tagad notiek sabiedrības attieksmē pret mākslu, tas bija tāds apliecinājums atkal no lietuviešiem, uzsitiens uz pleca," uzsver Sabīne Vernere.

Izstādi veidojusi Latvijas Mākslas akadēmijas galerijas "Pilot" komanda. Ekspozīcija Kuldīgas mākslas namā apskatāma līdz 20. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti