Viļņas galerijā skatāma trīs Latvijas mākslinieču izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 2. līdz 19. jūlijam Lietuvas Mākslinieku asociācijas galerijā Viļņā būs skatāma trīs Latvijas mākslinieču Madaras Gulbis, Andas Poikānes un Ditas Lūses izstāde “Kluso sajūtu kods”, informē mākslinieces. 

Vienā izstādē apvienojas trīs mākslinieces, kuras vieno introverta dzīves uztvere un savas iekšējās pasaules sajūtu atspoguļojums mākslā. Katra no māksliniecēm, strādājot savā paņēmienā un tehnikā, mēģina uztaustīt nervu un atrast tās sajūtas, kuras visvairāk rezonē ar apkārtējās vides impulsiem.

Gleznotāja Madara Gulbis konsekventi izkopusi abstraktās eļļas glezniecības tehniku, kurā daudzkārtīga krāsas lazēšana, klāšana un pludināšana darbos rada akvarelisku vieglumu.

Tēlnieces Andas Poikānes trauslajos darbos ir ietverts enerģētisks blīvums, dziļš patiesums, un mākslinieces mīlestība pret pašu radīšanas procesu.

Ditas Lūses darbi ir gleznoti lakoniski ierobežotā krāsu paletē - no spoži balta caur pelēku līdz dziļi melnam, un vēsta par dabas formu krāšņumu, par fragmentu un formas pilnību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti