Viļakas novadā sākas trešais starptautiskais plenērs «Valdis Bušs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Viļakas novadā 15. jūlijā sākas trešais starptautiskais plenērs „Valdis Bušs 2019”. Tā mērķis ir celt godā gleznotāja Valda Buša piemiņu un popularizēt glezniecību Latgales reģionā.

Šogad plenērā piedalās mākslinieki no sešām valstīm – Latvijas, Lielbritānijas, Austrijas, Vācijas, Norvēģijas un Indonēzijas. Latviju plenērā pārstāv mākslinieks Aivis Pīzelis.

Vineta Zeltkalne par plenēru "Valdis Bušs 2019"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Viļakas novada domes projektu vadītāja Vineta Zeltkalne stāsta, ka projekta galvenā ideja ir Valda Buša (1924–2014) piemiņas uzturēšana. Valdis Bušs nāk no Viļakas puses – Susāju pagasta Pokševas ciema.

"Valdis Bušs ir īpašs ar to, ka viņam vienmēr bijusi sirdij ļoti tuva un mīļa dzimtā puse. Arī savas dzīves laikā viņš daudz rīkoja plenērus dzimtajā pusē un veidoja savas gleznu izstādes," norāda Zeltkalne. "Pat šobrīd Viļakas novada muzejā ir apskatāma tieši paša Valda Buša darbu izstāde, bet 26.jūlijā mēs atklāsim izstādi ar darbiem, kas tapuši plenēra laikā. Paredzēts, ka šī izstāde kļūs par ceļojošo izstādi."

Plenēra laikā tapušo darbu izstādi atklās 26. jūlijā plkst. 16.00 Kultūras un radošo industriju centrā Viļakā, Klostera ielā 1.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti