«Vietu balādes» - divu mākslinieču trešā kopizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunajā izstādē Latvijas Mākslinieku savienības galerijā  būs apskatāmas mākslinieces Ilzes Krūmiņas-Karlsones gleznas un zīmējumi un mākslinieces Ineses Jakobi tekstilmāksla, informē LMS pārstāvis Igors Dobičins.

Šī māksliniecēm ir jau trešā kopīgi veidotā izstāde, kas iezīmē kopīgo arī dzīvē un mākslā - skarbi romantisku un kritisku attieksmi pret dzīvi un mākslu, mīlestību uz krāsu, faktūru un kontrastiem, jēgas meklējumiem un atradumiem.

Māksliniece Ilze Krūmiņa-Karlsone kopš 1997. gada dzīvo Liepājā un ir pasniedzēja Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā. Māksliniece beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Metāla un dzintara apstrādes nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu 1977. gadā, 2003. gadā ieguvusi maģistra grādu mākslā. Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas organizētajā pasākumā “Zelta griezums” saņēmusi balvu par mūža ieguldījumu pedagoģijā.

Māksliniece Inese Jakobi dzimusi 1949.gadā. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas tekstilmākslas nodaļu 1975.gadā. Izstādēs piedalās no 1969.gada. Māksliniece strādājusi Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs kā izstāžu organizatore no 1988. līdz 2018.gadam. Bijusi pasniedzēja Madonas Bērnu mākslas skolā (1975-1986). Piedalījusies izstādēs Latvijā, Igaunijā, Zviedrijā, Francijā, Itālijā, Norvēģijā u.c.

Mākslinieču darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Izstādi “Vietu balādes” atklās 23.februārī plkst.17.00 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, tā būs skatāmā līdz 8.aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti