VIDEO: Saruna ar Džemmu Skulmi mākslas telpā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atzīmējot cienījamās latviešu gleznotājas 91. dzimšanas dienu, 20. septembrī, pulksten 16 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” notika saruna ar Džemmu Skulmi. Sarunas tiešraide bija skatāma replay.lv, bet tagad piedāvājam noskatīties tās ierakstu.

Aristokrātiskā gaisotnē ar mākslas un mūzikas klātesamību ar mākslinieci sarunājās mākslas zinātniece Laima Slava. Tikšanos vadīja mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Tikšanās notika izstādes “Klātbūtne” ietvaros, kurā aplūkojami gleznotājas Džemmas Skulmes un viņas dzīvesbiedra, mākslinieka un mākslas teorētiķa Ojāra Ābola kopdzīves laikā tapušie darbi, kas savijas ar eksperimentālu interpretāciju par abu attiecībām mākslinieku apvienības „Klīga” instalācijās un vides objektos.

Kā iepriekš jau vēstīts, izstāde apmeklētājiem atvērta līdz 23.oktobrim.

Izstādes ārējā čaula apzināti veidota kā provokācija; tajā valda nekārtība, haoss, steiga, trauksme. Savukārt otru izstādes daļu veido Džemmas Skulmes un Ojāra Ābola kopdzīves laikā tapušie darbi (1953-1983), kas ataino abu personību nedalāmu vienotību un saistību tonalitātēs, formās un mākslas darbu simboliski tēlainajās noslodzēs.

Džemmas Skulmes un Ojāra Ābola īpašās attiecības trīsdesmit gadu laikā pārtrūka 1983. gadā, tā arī nepiedzīvojot abu kopēju izstādi līdz pat šim brīdim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti