VIDEO: Nozares, valdības un domes pārstāvji diskutē par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai aktualizētu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību un runātu par tālākajiem soļiem, kas veicami, lai tuvotos šīs idejas īstenošanai, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) 29. jūlijā, pulksten 14:00 organizē diskusiju, kurā kopā ar nozares ekspertiem piedalīsies valdības un Rīgas domes pārstāvji.

Diskusija “Gaidot laikmetīgās mākslas muzeju” tiks translēta Latvijas Laikmetīgā mākslas centra “Facebook” profilā un portālā LSM.lv. Savukārt vērot diskusiju klātienē, Ganību dambī 30, Rīgā tiek aicinātas apmeklēt Covid-19 pārslimojušas un vakcinētas personas, uzrādot sertifikātu.

Diskusijā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), Rīgas Domes mērs Mārtiņš Staķis (“Par!/Progresīvie”), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda valdes locekle Elīna Vikmane, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore un mākslas parka “Mobilais muzejs. Nākamā sezona” kuratore un Solvita Krese, kā arī izstādes dalībnieks, mākslinieks un Saeimas deputāts Aigars Bikše (Attīstībai/Par!”) un izstādes dalībnieks, mākslinieks un Rīgas domes deputāts Ivars Drulle (“Par!/Progresīvie”).

Diskusiju vadīs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore, mākslas zinātniece Līna Birzaka-Priekule.

Solvita Krese uzsvēra: “Par laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību tiek runāts jau vairākas desmitgades, un ir bijuši vairāki mēģinājumi tuvoties šīs ieceres īstenošanai, bet muzeja kā nav, tā nav. Ir būtiski tematu no jauna aktualizēt, uzdodot virkni jautājumu, uz kuriem kopīgiem spēkiem jācenšas rast atbildes.

Kāds būtu tālākās rīcības scenārijs, lai mēs nonāktu līdz šāda stratēģiski nozīmīga kultūras infrastruktūras objekta īstenošanai? Kā tiks veidots muzeja saturs un darbības stratēģija? Kādi būs sabiedrības ieguvumi no laikmetīgās mākslas muzeja?”

Diskusija ir daļa no mākslas parka “Mobilais muzejs. Nākamā sezona” programmas. Lai aktualizētu starptautiskās sadarbības iespējas, mijiedarbību ar lokālo vidi un pilsētas attīstības vektoriem, kā arī runātu par laikmetīgās kultūras klātbūtni pilsētas attīstības trajektorijā kopumā, norisināsies vēl divas diskusijas, kā arī citas publiskās programmas norises. 

19. augustā notiks tiešsaistes diskusija "Transnacionāla Baltijas reģiona veidošana caur muzeju un tā starptautiskās sadarbības perspektīvas", un 26. augustā – tiešsaistes un klātienes diskusija "Laikmetīgās kultūras iespējas un potenciāls Rīgas attīstības kontekstā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti