VIDEO: «Kultūras Rondo» stāstu cikls par Latvijas māksliniekiem. Jānis Pauļuks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26.gadadienu un atjaunotā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) atklāšanu 4.maijā, Latvijas Radio 1 raidījuma „Kultūras Rondo” veidotāji turpina ciklu „20.gadsimta otrās puses meistari atjaunotajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā”.

Šajā ciklā 10 epizodēs no Mākslas muzeja raidījuma komanda tikās ar māksliniekiem un mākslas zinātniekiem, lai kopā iepazītu pastāvīgās ekspozīcijas jauno daļu „Latvijas māksla.1945.-2000”.

Šoreiz par Jānis Pauļuku stāsta mākslas zinātniece Ginta Gerharde-Upeniece,   aplūkojot Jāņa Pauļuka (1906. – 1984.) gleznas „Felicita ar avīzi”, „Pašportrets”, „Asfalta lējēji” un „Bulduru dārzkopības skola”.

No 25.aprīļa līdz 6. maijam Latvijas Radio 1 plkst.7.50 programmas „Labrīt!” ietvaros un plkst. 11.05 raidījumā „Kultūras Rondo” skanēs sižeti par desmit latviešu māksliniekiem, kuru darbi izstādīti renovētajās LNMM zālēs.

Visas cikla epizodes būs redzamas arī video formātā sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Sižetu cikls stāstīs gan par padomju periodu Latvijas mākslā, gan to, ka  80. gadu otrajā pusē Latvijas māksla ir politisko notikumu avangardā. Vēlāk 90. gados gleznotāji pievēršas padomju gadu tabu – abstraktajai mākslai. Notiek radikālas izmaiņas mākslas mediju hierarhijā – dominē instalācijas, objekti, procesuāli un vides mākslas darbi.

Par to kā šis laiks ietekmēja māksliniekus un viņu sajūtas, radot savus mākslas darbus, LR1 žurnālistēm Laimai Slavai un Rutai Rikšei stāstīs paši mākslinieki, kā arī mākslas zinātnieces Elita Ansone, Ginta Gerharde-Upeniece un Helēna Demakova.

4.maijā plkst.11.05 „Kultūras Rondo” tiešraidē ikviens varēs sekot līdzi atjaunotā muzeja atklāšanai, bet sižetu cikls sniegs muzeja apmeklētājiem iespēju uzlūkot eksponētos darbus ar plašāku informāciju par to tapšanas apstākļiem un ietekmēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti