VIDEO: Diskusija «Transnacionāla Baltijas reģiona veidošana caur muzeju un tā starptautiskās sadarbības perspektīvas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

19. augustā pulksten 16.00 mākslas parka “Mobilais muzejs. Nākamā sezona” publiskās programmas ietvaros norisināsies starptautiska tiešsaistes diskusija "Transnacionāla Baltijas reģiona veidošana caur muzeju un tā starptautiskās sadarbības perspektīvas" ("Creating Transnational Baltic Region Through Museum").

Diskusijas centrālie jautājumi pakārtoti jaunas institūcijas – laikmetīgās mākslas muzeja veidošanai Rīgā, kā ietvaros kopā ar kuratoriem no institūcijām reģionā un plašāk, tiks mēģināts atbildēt uz jautājumiem – kāds būtu veselīgs līdzsvars starp globālo, lokālo un reģionālo muzejā? Kā, veidojot jaunu institūciju Rīgā, ar kolekciju, pētniecību un izstāžu darbību ne tikai stāstīt stāstu par Latvijas mākslu un vizuālo kultūru, bet arī veidot transnacionālu Baltijas reģionu, kas gan vēsturiski, gan šobrīd ir daļa no dažādiem ģeopolitiskiem procesiem arī aiz šī reģiona robežām?

Sarunu vadīs C-MAP programmas Centrālās un Austrumeiropas pētniece Inga Lāce un tajā piedalīsies: Van Abes muzeja Eindhovenā direktors Čārlzs Eše (Charles Esche), glezniecības nodaļas vadītāja Tallinas Kumu Mākslas muzejā Līsa Kaljula (Liisa Kaljula), galvenā kuratore Helsinku Laikmetīgās mākslas muzejā KIASMA Kati Kivinena (Kati Kivinen), Parīzes Pompidū centra kuratore Ališa Noka (Alicja Knock), Mākslas muzeja Lodzā Modernās mākslas nodaļas vadītājs Daniels Muzičuks, Paulīna Poboha (Paulina Pobocha), asociētā kuratore Glezniecības un tēlniecības nodaļā, Modernās mākslas muzejā Ņujorkā.

Šis ir viens no pēdējiem mākslas parka “Mobilais muzejs. Nākamā sezona” publiskās programmas pasākumiem, kas norisinās mākslas parka izstādes ietvaros, jo izstāde ir atvērta un bez maksas aplūkojama vēl tikai līdz 29. augustam. Par citiem publiskās programmas pasākumiem informācija pieejama mājaslapā. Šogad mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskās programmas apvieno kopīgs nosaukuma un tematiskais ietvars "Fiktīvais muzejs", tādējādi veidojot iluzora muzeja struktūru, kas sastāv no nākotnes un pagātnes muzeju departamentiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti