Ventspils muzejs izdevis glezniecības plenēra «Agrīnais reālisms» katalogu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ventspils muzejs izdevis katalogu “Glezniecības plenērs “Agrīnais reālisms 2014 -2020””, informēja muzeja pārstāvji.

Katalogā skatāmas 56 mākslinieku 68 darbu reprodukcijas un īss mākslinieku daiļrades raksturojums. Darbi radīti Ventspils muzeja organizētajā plenērā “Agrīnais reālisms” no 2014. gada līdz 2020. gadam un, saskaņā ar plenēra nolikumu, nodoti muzeja mākslas kolekcijā. Tas ir līdz šim apjomīgākais (72 lpp.) muzeja mākslas krājuma katalogs. Līdz šim izdoti keramikas simpozija “Navigācija” (2009 – 2016) un glezniecības plenēra (2010 -2013) darbu katalogi.

Ventspils muzejs no 2010. gada ik gadu organizē glezniecības plenēru “Agrīnais reālisms”, kurā piedalījušies 82 mākslinieki, muzeja mākslas krātuvi kopumā papildinot ar 112 mūsdienu mākslas darbiem, kuros tverta Ventspils noskaņa. Plenērs aizsākās kā nozīmīga Kurzemes mākslas dienu (2010) daļa, kā norādīja muzejā, tā nosaukumu var skaidrot kā visagrāk Latvijā notiekošo glezniecības plenēru, kā arī tajā ir atsauce uz dažādu stilu pieminējumu (hiperreālisms, fotoreālisms, sociālais reālisms utt.).

Muzejā atzīmēja, ka Ventspils plenērs izceļas citu Latvijas pilsētu organizēto plenēru vidū ar to, ka plenērā radītais nonāk muzeja krātuvē, un plenērs guvis atsaucību ne tikai dabā strādājošos gleznotājos, bet arī tipiskos studiju māksliniekos, tādejādi bagātinot Ventspils muzeja mākslas krātuvi un visu Nacionālo muzeju kopkrājumu ar unikāliem mūsdienu mākslas darbiem. Plenērs pamazām ieguvis starptautisku statusu, pēdējos gados plenērā piedalījušies mākslinieki arī no ārvalstīm – Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Ukrainas, Gruzijas un citām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti