Venēcijas biennāles galveno balvu saņem arī Lietuvas paviljons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Venēcijas mākslas biennālē, kas savas durvis publikai vēra sestdien, galvenās balvas saņēmis Lietuvas projekts un ASV kinematogrāfists Artūrs Džeifa.

Lietuviešu mākslinieces Rugile Barzdžukaite, Vaiva Grainīte un Līna Lapelīte Venēcijas biennālē piedāvā operu/performanci “Sun&Sea”.  Šā darba gaitā mākslinieces it kā sauļojas pludmalē un dzied, bet skatītāji uz viņām noraugās no augšas. ““Sun&Sea” ir pagaidu pludmale, kas uzbūvēta iekštelpās, pēc iespējas cenšoties atdarināt reālu, cilvēkiem pilnu pludmali: kā monumentāls antibarokāls teātris,” paziņojumā paudušas mākslinieces.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka šis darbs, kura daba ir ļoti trausla, tika atzīts šādā veidā," viņa piebilda.

Savukārt labākā dalībnieka godalga "Zelta lauva" piešķirta ASV kinematogrāfistam Džeifam par video "The White Album", kurā viņš pievērsies rasismam un naida noziegumiem tīmeklī.

Iepriekšējā skatē 2017.gadā godalgu "Zelta lauva" saņēma divi vācu mākslinieki.

Venēcijas vērienīgās laikmetīgās mākslas izstādes kurators ir ASV muzeja direktors Ralfs Ragofs. Žūriju vada Berlīnes izstāžu zāles "Martin Gropius Bau" direktore Štefanī Rozentāle.

KONTEKSTS:

Venēcijas biennāles 58. Starptautiskā mākslas izstāde moto "Kaut tu dzīvotu interesantā laikā" norisināsies no 2019.gada 11. maija līdz 24. novembrim. Tajā skatāmi aptuveni 80 mākslinieku darbi.

Latviju biennālē pārstāv māksliniece Daiga Grantiņa. Viņas instalācija “Saules suns” atsedz ainavu ar vairākiem centriem, veidotu ap vairākām saulēm, vairākiem gaismas avotiem, kuru stari savā ceļā šķērso dažādus materiālus un formas. Ekspozīcijas formu daudzveidību pastiprina neskaitāmās perspektīvas un skatītāja iespējamie pārvietošanās ceļi instalācijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti