Venēcijas biennāles dienasgrāmata. Ceļš uz Venēciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceļš no Aizkraukles uz Venēciju ir ļoti tāls. Mēs izbraucām jau 16. aprīļa vienos pēcpusdienā, bet galā nonācām tikai tās dienas vienpadsmitos vakarā. Mēs braucām ar vilcienu, tad autobusu, tad lidojām, atkal braucām ar autobusu, pēc tam ar laivu un tad vēl kādu gabalu gājām kājām, līdz nonācām nelielā dzīvoklītī netālu no Lielā kanāla un Arsenāla, kur jau vairāk nekā divas nedēļas notiek darbi pie paviljona būvniecības. Bija mierīga pilnmēness nakts, valdīja miers, un mēs, ūdens un pilsētas apburtas, aizmigām un gulējām kā bērni līdz pašam rītam. Tomēr patiesībā ceļš uz Venēciju bija vēl daudz, daudz garāks.

Venēcijas biennāles dienasgrāmata

Venēcijas biennāles dienasgrāmata seko līdzi Latvijas komandas ceļam uz Venēciju, ekspozīcijas iekārtošanas aizkulisēm un starptautiskās izstādes norisei.

 

 

Tas sākās jau 2020. gada martā, kad vienā vakarā tika atklāta un pandēmijas ierobežojumu dēļ uzreiz arī aizslēgta izstāde "Samsāra", pie kā bijām strādājušas gandrīz trīs gadus. Mēs bijām pārgurušas un salauztas, domājot par darbiem, kas paliks neredzēti. Tomēr izstāde bija pamanīta. Apmēram trīs dienas pēc atklāšanas mūs īrētajā dzīvoklītī apmeklēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese un ierosināja veidot pieteikumu Latvijas paviljonam Venēcijas biennāles 59. starptautiskajai izstādei. Mēs uzreiz ķērāmies pie darba. Pirmais gads pagāja rakstot pieteikumu, zīmējot skices un izstrādājot koncepciju; otrais – fiziski veidojot darbus. Ilgu laiku mēs nemaz nezinājām, vai brauksim uz Venēciju, bet turpinājām pie izstādes strādāt, manifestējot savu dalību un mierinot sevi ar domu, ka, ja nebrauksim, mums vismaz būs daudz jaunu, skaistu darbu.

Mums ne brīdi neapnika strādāt pie "Tirgot ūdeni upes malā". Garīgi tas bija ļoti gaidīts un patīkams darbs, lai arī fiziski mēs ļoti nogurām. Intensīvi strādājot ar porcelānu, mums saplaisāja roku āda un lūza nagi, nācās arī cilāt daudz smagu lietu. Nonākot Venēcijā, tas viss aizmirstas. Mēs beidzot esam galā!

 

Venēcijas biennāles dienasgrāmata

Vairāk

KONTEKSTS:

Mākslinieču duets Skuja Braden (Ingūna Skuja un Melisa D. Breidena) šogad pārstāv Latviju Venēcijas biennāles 59. starptautiskajā mākslas izstādē ar ekspozīciju "Selling Water by the River" ("Tirgot ūdeni upes malā").

Venēcijas biennāles mākslas izstāde šogad norisināsies no 23. aprīļa līdz 27. novembrim. Latvijas paviljonu organizē Latvijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti