Rīta Panorāma

Dzintaru koncertzālē pianistu Osokinu koncerts

Rīta Panorāma

Grupai "The Bad Tones" debijas albūms "Is it good enough?"

Galerijā "Museumlv" vizuālās mākslas konkursa "Grata balva" izstāde

Vēl vienu dienu var nobalsot par savu favorītu «Grata balva» izstādē «Spēka avots»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Īpaši  “Grata balvas” konkursam radīto darbu izstāde “Spēka avots” skatāma galerijā “MuseumLV” Rīgā. Izstādē piedalās vairāk nekā simt mākslinieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Korejas.

Šī gada konkursa izvēlētā tēma ir “Spēka avots”, un katrs mākslinieks savā darbā atbild uz jautājumiem “Kas ir mans spēka avots?” un “Kur slēpjas mākslinieku spēka avots?”. Vēl tikai līdz sestdienai, 27. jūlijam, galerijā ir iespēja nobalsot par savu favorītu, kas iegūs publikas simpātijas balvu.

Ieeja izstādē ir bezmaksas.

“MuseumLV” mākslinieciskā direktore Inga Jurova LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja, ka projekts sākas ar kopizstādes atklāšanu, galerijas balvu piešķir galerijas pārstāvji un ekspertu komisija.

Pēc mēneša, kad ir noticis skatītāju balsojums, tiek pasniegta arī publikas simpātiju balva.  

“Skatītājiem ir iespēja kopīgi apskatīt ļoti daudz un dažādus māksliniekus. Visi darbi šajā izstādē ir eksponēti ar nosaukumu, tehniku, gadu, pilnu aprakstu un kārtas numuru, bet bez autora vārda. Šī anonīmā eksponēšana ir tāpēc, lai skatītājs balsotu par mākslas darbu, nevis uzvārdu,” stāstīja Jurova.

KONTEKSTS:

“Grata balvu” šogad pasniedz otro reizi.  Kultūras centrs “Grata” pagājušogad nodibināja savu balvu vizuālajā mākslā un uzsāka tradīciju, kas rosina māksliniekus ik vasaru piedalīties izstādē, kurā pārstāvēta dažādu virzienu māksla. Pirmo “Grata balvu” 2018. gadā saņēma Ojārs Arvīds Feldbergs, bet publikas simpātiju balvu ieguva Ilze Laizāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti