Vēl tikai divas dienas pirms rekonstrukcijas var apmeklēt Nacionālo mākslas muzeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Visiem, kuri vēl nav paspējuši apmeklēt Latvijas Nacionālo mākslas muzeju pirms rekonstrukcijas, ir iespēja to izdarīt līdz otrdienai. Rit pēdējās dienas, kad mākslas baudītāji var apmeklēt krāšņās Latvijas Nacionālā mākslas muzeja telpas.

Pēdējās dienās saņemti vairāki zvani no satrauktiem apmeklētājiem, kuri uztraucas, vai tiešām muzejs uz rekonstrukcijas laiku būs slēgts, stāsta muzeja pārstāve Anna Balandina: „11. februāris tiešām mums ir pēdējā publiskās darbības diena, kad mēs esam atvērti apmeklētājiem un strādājam: 11. februārī, pirmdienā, no 11 - 17. Šajā dienā esam dāvinājuši apmeklētājiem bezmaksas ieeju muzejā visas dienas garumā. Plus tam pēdējos apmeklētājus esam paredzējuši arī īpaši pagodināt, jo tie būs tiešām pēdējie, kas apmeklēs 107 gadus veco muzeja ēku pirms lielajām pārmaiņām.”

Brīvdienās muzejs rīko vairākus pasākumus, lai tiem, kuri vēlas to apmeklēt pirms pārbūves, atmiņā paliktu gan vēsturiskā ēka, gan eksponāti. „Sestdienā pēdējo reizi šajā vēsturiskajā ēkā notiek apmeklētāju ļoti iemīļotās un vienas no populārākajām muzeja pedagoģiskajām programmu nodarbībām „Es un māksla”, kas ir gan lielajiem, gan mazajiem un kuras vada mūsu mākslinieces - muzeja pedagoģes Diana Dimze-Dimma un Baiba Sprance. Savukārt svētdienā, vēl pirms pašas pēdējās dienas, visas dienas garumā apmeklētāji varēs sastapt vienu no mūsu muzeja populārākajām gidēm Edvardi Šmiti, kas arī labprāt atbildēs uz jautājumiem par vēsturisko muzeja ēku, par rekonstrukciju, par kolekcijām, par visu pārējo.”

Jau tagad muzejā uzsākti pakošanas un pārvākšanās darbi, un gaisā virmo patīkams satraukums par gaidāmajām pārmaiņām. Mākslas muzeja darbinieki atzīst, ka līdz ar prieku pārņem nostalģiska sajūta. Muzeja pastāvīgā ekspozīcija nekad vairs nebūs tāda kā ierasts. Muzeja darbiniece Ausma Neitale stāsta, ka apmeklētāji izrāda interesi par muzeju un steidz vēlreiz visu aplūkot.

„Saviļņojoši, ka tomēr ļoti daudzi cilvēki nāk atvadīties no vecās ēkas. Arī ļoti patīkami uzklausīt, ka grib sagaidīt jauno. Lai nāk pēc 29 mēnešiem!”

Apmeklētāji atzīst, ka Mākslas muzejam ir nepieciešamas pārmaiņas. Tomēr vienlaikus viņiem ir žēl, ka zināmu laiku nebūs iespējams apmeklēt iecienīto vietu.

Muzeja pārstāve Anna Balandina stāsta, ka ieguvums ir ne tikai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcija, bet arī tik ļoti nepieciešamais telpu paplašinājums. Balandina uzsver, ka vēl katram ir iespēja piedzīvot vēsturi.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs savas durvis atkal vērs 2015. gada vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti