VEF Kultūras pilī atvērta izstāde «Sils. Ivetas Vecenānes tekstils»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

VEF Kultūras pils aicina uz mākslinieces Ivetas Vecenānes darbu retrospektīvu izstādi, kas apskatāma līdz 2020. gada 19. janvārim. Turklāt otrdien, 10. decembrī, no 17.00 līdz 19.00 apmeklētāji varēs personīgi tikties ar Ivetu Vecenāni VEF Kultūras pils Izstāžu zālē.

Šajā izstādē mākslinieces daiļradi pārstāv darbi, kas tapuši laikā no 2006. līdz 2019. gadam. Gobelēni izvietoti pils Izstāžu zālē un vestibila pirmajā stāvā, savukārt filigrānie zīda apgleznojumi rotā vestibila otro stāvu un Spoguļzāli. Izstādē varēs gūt ieskatu arī mākslinieces darināto rotu pasaulē un iegādāties dāvanas Ziemassvētkiem.

Māksliniece Iveta Vecenāne par izstādi VEF Kultūras pilī
00:00 / 04:47
Lejuplādēt

Sarunā ar Latvijas Radio māksliniece Iveta Vecenāne pastāstīja, ka priecājoties par iespēju eksponēt savus darbus VEF Kultūras pilī, jo tā esot ļoti īpatnēja telpa, kas uzstāda savus noteikumus. Viņa norāda – VEF Kulltūras pilī gaisma esot ļoti piemērota tieši gobelēnu izstādīšanai.

Vecenāne arī pastāstīja, ka šajā izstādē nav apskatāmi starptautiski atpazīstamie gobelēni, kas austi ar dzintara diegiem. Tā vietā redzami viņas klasiski austie gobelēni – košās krāsās. Savukārt dzintara gobelēni līdz 8. janvārim esot skatāmi galerijā “Apsīda”.

Iveta Vecenāne
Iveta Vecenāne

“Man ir ļoti svarīgi, ka tas ir tāds kā publiskai sabiedrībai atvērts nams, tur ir ļoti daudzi procesi, kas notiek, un tur ir daudz jaunu cilvēku, bērnu, jauniešu, kuri dejo, skraida reizēm varbūt, spēlē paslēpes. Man ir ļoti svarīgi, ka darbi ir varbūt ne tikai tā, kā izstādē, bet ka darbi dzīvo telpā,” par izstādi VEF Kultūras pilī stāstīja māksliniece.

Otrdienas, 10. decembra, vakarā, interesenti VEF Kultūras pilī var apskatīt ne tikai Vecenānes darbus, bet arī satikt mākslinieci.

“Kultūras pils piedāvāja šo iespēju tikties ar cilvēkiem, un es to labprāt izmantoju, jo man liekas, ka tas process arī ir ļoti svarīgs – uzrunāt un runāt varbūt daudz intīmāk, tiešāk ar cilvēkiem un mazliet vairāk un dziļāk pastāstīt par saviem darbiem,” atklāja māksliniece.

Iveta Vecenāne absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstila fakultāti, viņas darbi bagātina Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja krājumu Latvijā, tie regulāri tiek izstādīti gan personālizstādēs, gan grupu izstādēs Latvijā un pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti