Kultūras ziņas

Hohma – iedomu pilsēta neesošā Latvijas novadā

Kultūras ziņas

Pasniegta Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks"

"Sazīmes" jeb desmit lielformāta gleznas

VEF Kultūras pilī aplūkojama Ērikas Kumerovas darbu izstāde «Sazīmes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Savu jaunāko personālizstādi “Sazīmes” VEF Kultūras pilī atklājusi gleznotāja Ērika Kumerova. Desmit lielformāta darbi tapuši divu gadu laikā un gleznoti īpaši VEF Kultūras pils plašajam vestibilam. Māksliniece atzīst, ka gleznojot vairāk ļaujas priekšnojautai un sajūtām, nevis sociālām problēmām.

Mākslinieci Ēriku Kumerovu uzrunā dzidras krāsas un glezniecībā visvairāk interesē plastika. Savos darbos gleznotājai svarīgi izcelt vitālu ritmu, kas skatītājos raisītu veselīgas un pozitīvas emocijas. Izstādes “Sazīmes” nosaukumu māksliniecei ieteikusi meita.

“Tas moments, kad tas skatītājs skatās un viņš sazīmē kaut ko sev, ko atpazīst. Kaut ko priekš sevis,” izstādes nosaukumu skaidro māksliniece.

Viņa atklāj – lai arī dzīvē viņu vienlīdz interesē gan pilsēta – tā ir kultūra un saskarsme ar cilvēkiem –, gan arī mežs, jo tas ir atveldzējums dabā, šoreiz viņa vairāk pievērsusies pilsētai.

Strādājot pie izstādes “Sazīmes” darbiem, māksliniece ņēmusi vērā VEF Kultūras nama plašumu. Izmantojot īpašus glezniecības paņēmienus, māksliniece darbus vislabāk iesaka vērot no attāluma.

“Manos darbos tā abstrakcija tuvojas ļoti pamazām. Līdz ar to darbi ir ļoti dažādās abstrakcijas pakāpēs. Šajā izstādē pavisam bezpriekšmetisks ir tikai viens darbs,” atklāj Kumerova.

Viņa arī norāda, ka atstājusi pilnīgu brīvību fantāzijai, ļaujot skatītājam izdomāt pašam savu stāstu.

Sazīmēt katrs savu stāstu, veroties Ērikas Kumerovas gleznās VEF Kultūras pilī, varēs līdz aprīļa sākumam.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti