Kultūras ziņas

Mērijas Žangas "Apvienošanās". Jāņa Kraukļa "Krājumi"

Kultūras ziņas

Ēvī Upeniece iekārto 95. jubilejas izstādi

Vecrīgas ainavas gleznās un fotogrāfijās

Vecrīgas ainavas gleznās un fotogrāfijās – «Dauderos» atklāta izstāde «Atskaites punkts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

26. augustā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja “Dauderu” nodaļā atklāta izstāde “Atskaites punkts”. Tajā aplūkojamas latviešu glezniecības vecmeistara Edgara Vintera gleznas un fotogrāfa Martina Kudrjavceva fotogrāfijas. Abu mākslinieku darbus vieno Vecrīgas ainavas, ko gleznotājs un fotogrāfs tvēris atšķirīgos laika periodos.

Izstādē “Atskaites punkts” apkopotas četrpadsmit Edgara Vintera gleznas, kas tapušas laika periodā no 1972. līdz 2010. gadam. Tajā attēlotas konkrētas Vecrīgas ainavas, kas pat gleznotāja daiļrades pazinējiem varētu izrādīties jaunatklājums.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja "Dauderu" nodaļas vadītāja Olga Miheloviča stāstīja: “Šajā izstādē ir apskatāmas varbūt mazāk zināmās un retāk izstādēs redzamās Edgara Vintera gleznas, jo pārsvarā viņš ir gleznojis dabas ainavas, kluso dabu un labprāt arī ziedu glezniecībai ir pievērsies. Pilsētas skati ir retāk un mazāk redzēti.”

Vecmeistara gleznām izstādē pretnostatīti fotogrāfa Martina Kudrjavceva darbi, kuros redzamas tās pašas Vecrīgas ainavas.

Fotogrāfijas tapušas šī gada pavasarī, martā, kad pandēmijas dēļ Vecrīgas ielas bijušas neierasti klusas un vientuļas. Kā teikts izstādes pieteikumā, gleznas un fotogrāfijas raksturo dažādo laiktelpu, veido saspēli starp retrospekciju un šodienu un piedāvā salīdzināt, kas pilsētā mainījies un kas palicis “pa vecam” cauri desmitgadēm.

Iespēja pretstatīt glezniecības un fotomākslas atšķirīgo skatījumu uz Vecrīgu "Dauderu" muzejā būs līdz septembra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti