Vecmeistars Imants Vecozols: Man nevajag izdomāt jaunus laikmetīgus tēlus vai formas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Man nevajag izdomāt jaunus laikmetīgus tēlus vai formas. Man pietiek ar tām formām, ar tiem notikumiem, kas ir mums apkārt, - tā pirms savas personālizstādes "Aiz parādes durvīm" atklāšanas uzsver Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) emeritētais profesors gleznotājs Imants Vecozols.

"Rokraksts ir mainījies, bet attieksme pret pasauli, pret realitāti, ko mēs redzam, nav mainījusie," atzīst mākslinieks.

Jau vēstīts, ka izstāde LMA pirmā stāva izstāžu zālē tiks atklāta 7. septembrī plkst. 18 un būs skatāma no 8. līdz 29.septembrim.

Profesora Imanta Vecozola radošā dzīve vairāk nekā pusgadsimtu ir saistīta ar Latvijas Mākslas akadēmiju, tamdēļ personālizstāde LMA aulā ir īpašs notikums, kuram mākslinieks gatavojās vairākus gadus.

"Man nevirzās glezniecība uz kaut kādu zīmju, alegoriju vai metaforu mākslu, jo es uzskatu - tāda attieksme pret realitāti glezniecībai ir ļoti bīstama," skaidro mākslinieks.

Izstādes darbi ir radīti dažādās glezniecības tehnikās un pārstāv vairākus glezniecības žanrus, sniedzot ieskatu Imanta Vecozola glezniecības pasaulē, iepazīstinot skatītāju ar gleznotāja meistarīgo kluso dabu poēziju, ainavu glezniecisko vēstījumu un figurālo kompozīciju dziļdomīgo vizuālo naratīvu.

"Man nevajag izdomāt jaunus laikmetīgus tēlus vai formas. Man pietiek ar tām formām, ar tiem notikumiem, kas ir mums apkārt. Un gaisma ir tas lielākais noslēpums, ja tā var teikt, manai glezniecībai. Daba ir tik bagāta no gaismas viedokļa, ka neko nevajag izdomāt," uzsver Vecozols.

LMA izstādē tiks eksponēti darbi no mākslinieka personiskās kolekcijas, kā arī darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti