Valmierā un Liepājā būs skatāma Mākslas akadēmijas pedagogu darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas simtgades jubilejas noskaņās Vizuāli plastiskās mākslas Tēlniecības, Stikla mākslas un Keramikas nozaru pedagogi pasniedz lielisku dāvanu sabiedrībai – izcilu mākslinieku grupas izstādi Valmierā un Liepājā, tā atjaunodami un turpinādami kādreiz akadēmijai tik ierasto praksi rīkot mākslas izstādes visā Latvijā, ne tikai Rīgas galerijās un muzejos, medijus informē LMA pārstāvji.

Šīs izstādes veidos divas dažādas, savstarpēji tikai ar autoru loku saistītas ekspozīcijas. Abās izstādēs būs apskatāmi atšķirīgi darbi, lai arī abu izstāžu nosaukums ir vienāds – “Tēlniecība /Keramika/ Stikls”.

Šodienas Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogi ir latviešu tēlniecības un lietišķās mākslas vecmeistaru bijušie audzēkņi un mācekļi,

savā daiļrades procesā tradicionālās, tikai latviešu mākslai raksturīgās vērtības saglabājot un transformējot jaunās krāsās un formās, tās paceļot vispārcilvēciskā, mūsdienīgā izpratnes līmenī.

Izstādēs ar saviem jaunākajiem darbiem piedalīsies tādi Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki, kā stikla mākslas meistares Ingūna Audere, Vineta Groza, Sandra Utāne, Inita Ēmane, Ilze Dūdiņa un Agnese Gedule; keramiķi Dainis Lesiņš, Dainis Pundurs, Ainārs Rimicāns, Līga Skariņa, Ženija Loginova un Anna Rubene-Zīdere. Tēlniecības ekspozīcijas daļu veidos Bruno Strautiņa, Gļeba Panteļejeva, Aigara Bikšes, Kārļa Alaiņa, Olgas Šilovas un Valta Barkāna darbi.

Izstādes atklāšana notiks 12. decembrī Valmieras muzejā.

Valmieras muzejā izstāde apskatāma no 2019. gada 13. decembra līdz 2020. gada 1. februārim. 

Liepājas Mākslas muzejā izstāde tiks atklāta 2020. gada 17. janvārī un būs apskatāma līdz 2020. gada 1. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti