Valmierā skatāma Ilzes Aulmales izstāde «Pērnā gada kumeliņš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valmierā, galerijā „Laipa”, atklāta Ilzes Aulmanes personālizstāde “Pērnā gada kumeliņš”. Izstāde būs apskatāma līdz 28.februārim.

2017.gadu galerija "Laipa" iesāka ar jaunu tradīciju – 11 mākslinieču vārdā Ilze izstādēm. Šogad, turpinot tradīciju, atklāta gleznotājas Ilzes Aulmanes personālizstādi.

""Pērnā gada kumeliņš", tā omīte sauca manu kursabiedru. Neko daudz vairāk es par šo biedru arī nezinu, bet šī detaļa man palikusi atmiņā un saistās ar kaut ko jauku. Līdzīgi ar šiem darbiem. Tie tapuši, izmantojot pašas uzņemtus fotomirkļus, negaidītus, patīkamus, kurus visus saista kāda noteikta noskaņa, un paralēli tik daudz apstākļu, nosaukumu, cilvēku iekšējo dzīvju, koku sugu, ūdens temperatūras faktoloģiskā "nezināšana". Visi darbi tapuši uz audekliem, ar akrilu, taču tehniskais izpildījums ir dažāds. Tāpat kā dzīvojot, mēs par kaut ko domājot, ejot cauri dzīvei mainām fokusu, mainās uztveres īpatnības - arī darbos ir lietas fokusā, ir aizpeldējušas, ar centrālu kompozīciju, izkaisītu, kaut kas abstraktāks un kaut kas tik reālistisks.

Darbus caurvij arī atsauces uz debeszilo kā simbolu, arī balto, dzīvīgi zaļo.. Ja liekas kaut kas nepabeigts, tādam tam jābūt. Tie atspoguļo manu personību un to - ko vēlos pastāstīt citiem - "debesis" var sastapt negaidīti, mirklīgi un skaisti, pirms tam arī var būt tāls ceļš, darbs, zināšanas utt., un tomēr tas viss paliek mazs tā priekšā, ko sastopam," stāsta māksliniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti