Valmierā notiks akvarelistu un grafiķu plenērs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmierā no 27.jūnija līdz 2.jūlijam norisināsies Valmieras akvarelistu un grafiķu plenērs. Uz plenēru sabrauks gan grafiķi, gan gleznotāji – Grafikas kameras biedres – Ilze Lībiete, Inese Lieckalniņa, Mārīte Kluša, Agnese Kurzemniece un Anita Nikuļceva, un akvarelisti Aleksandrs Ņeberekutins, Patricija Brekte, Laila Balode, Zigmunds Šņore un Līvija Brigita Pavlovska.

Kopš 2013.gada Valmieras Kultūras un mākslas fonds regulāri organizē Vidzemes ainavas glezniecības plenērus, aicinot uz Valmieru gan profesionālus gleznotājus, gan grafiķus, gan akvarelistus. Šo plenēru laikā ir radīti šim laikam un videi raksturīgi mākslas darbi, kuri dokumentē un iemūžina Valmieru no mākslinieka skatu punkta.

Valmieras mākslas plenērs ir pirmais no trīs Vidzemes ainavas glezniecības plenēriem. Jūlija beigās mākslinieki dosies uz Gulbeni, savukārt augustā – jau tradicionāli, atklās, ko slēpj Rauna.

Šī gada plenēra tēma ir "Pilsēta cilvēkā". Mākslinieki pētīs Valmieru no citas puses – kā personību, cilvēciskā rakstura, ainavu un kopīgo īpašību prizmu.

“Gleznot akvareļa tehnikā – tas ir parādīt uz papīra dvēseli. Viss notiek ļoti ātri. Mākslinieks, kurš glezno eļļas tehnikā, ir kā rakstnieks, darbu papildinot, uzlabojot. Savukārt akvarelists ir kā dzejnieks – momenta māksla, neko labot nevar,” skaidro Aleksandrs Ņeberkutins.

Valmieras akvarelistu un grafiķu plenērs noslēgsies 2.jūlijā, Kārlienas pagalma svētkos, kad no plkst.12 līdz plkst. 18 mākslinieki vadīs radošās darbnīcas un meistarklases, kurās varēs iesaistīties ikviens interesents. Plkst.18 galerijas "Laipa" izstāžu zālē tiks atklāta Valmieras akvarelistu un grafiķu plenēra darbu izstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti