Valmiera Mākslas dienās iesaistās visi rajoni un kultūras iestādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar klusinātākām norisēm,  nekā savulaik astoņdesmitajos gados, bet aprīlis vēl arvien ir Mākslas dienu mēnesis un šo tradīciju saglabā daudzviet,  arī Valmierā. Kaut gan šī pavasara Mākslas dienas Valmierā par klusām un rimtām pat nevar dēvēt,  jo tajās iesaistīti visi pilsētas dzīvojamie rajoni un tajos esošās mākslas un kultūras iestādes, skolas, galerijas, muzeji. 

Valmieras muzejā nu jau ir kļuvis par tradīciju izstāžu atklāšanu papildināt ar blakus esošās mūzikas skolas audzēkņu sniegumu, un tas neizpaliek arī, atklājot Mākslas dienu centrālo izstādi, kurā abās muzeja izstāžu zālēs nu skatāmi Kurzemes profesionālo mākslinieku darbi.

Kurzemes mākslinieku pārstāvniecība Mākslas dienu izstādē Valmierā ir gana ievērojama, skatāmi 32 mākslinieku darbi. Liepājas māksliniece Gunta Krastiņa, kura savus kolēģus rosinājusi Valmieras izstādei, atzīst, ka Mākslas dienas nu ir tā reize, kad māksliniekam ir jāiet pie skatītāja.

Valmieras muzejā uzskata, ka laikam ritot, mainījusies jau ir tikai Mākslas dienu forma un šī tradīcija aizvien ir dzīva.

Savukārt Talsu māksliniece Guna Millersone šajā ziņā ir visai skeptiska, uzskatot, ka nepelnīti Mākslas dienu tradīcija vairs nav tik spilgta.

Māksliniece Gunta Krastiņa savukārt uzskata – pamatdoma Mākslas dienām jau ir saglabāta  un tā ir skatītāja tikšanās ar mākslinieku, tikai tolaik tas bija vairāk caur simboliem sniegts vēstījums.

Valmierā Mākslas dienu kulminācija vēl tikai priekšā, nākamajā piektdienā un sestdienā, kad Mākslas dienu norisēs iesaistīsies vai visas pilsētas kultūras iestādes, arī mākslas vidusskola,  būs teātra izrādes, koncerti, meistardarbnīcas un protams, tikšanās ar māksliniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti