Valmierā atklās otro laikmetīgās mākslas izstāžu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valmierā, galerijā “Laipa”, 13.jūlijā plkst.19.00 tiks atklāts jau otrais laikmetīgās mākslas izstāžu cikls. Izstāžu cikls tapis sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, informatīvi atbalsta fonds “Mākslai vajag telpu”.

Otrais laikmetīgās mākslas izstāžu cikls Valmierā tiks atklāts ar Līvas Arnavas projektu “Trīsdimensionāla instalācija”, informēja Valmieras Kultūras un mākslas fonda locekle Karlīne Cercina.

Spēja saskatīt lietas pārnestā nozīmē ir tikpat svarīga kā spēja fiziski redzēt. Tā ir spēja katrā situācijā atšķirt svarīgo no ne tik svarīgā. Ja cilvēks nespētu strukturēt apkārt esošo informāciju, nebūtu iespējams pieņemt pat visvienkāršākos lēmumus, nerunājot par padziļinātu priekšstatu veidošanu un viedokļu formulēšanu.

Tomēr, kad informācijas ir vairāk, nekā spējam to aptvert, un tā tas ir, rodas jautājums, kā atsijāt svarīgo un patieso no tā, kas tāds nav? Kā savienot redzi ar prātu?

Darbā izmantoti medicīniska rakstura tēli (redzes pārbaudes plakāta elements un autores acs tīklenes skenējums), kuri interpretēti telpā ar dimensiju, materiālu un mēroga palīdzību, tā atklājot darba tēmu – redzi kā izziņas metaforu – caur mākslas prizmu. Proti, redze ir medicīna, bet domāšana – māksla.

Līva Arnava (1996) ir izaugusi Jūrmalā, šobrīd dzīvo un strādā Rīgā. Skolas gaitas saistās ar Rīgas Valsts 3.ģimnāziju, pēc vidusskolas iestājoties Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļā. Tur apgūtas ne tikai teorētiskas zināšanas un tehniskas iemaņas, bet ar tādu pasniedzēju kā Kristaps Ģelzis, Barbara Ābele, Kristians Brekte, Kārlis Lauders (un daudzi citi) palīdzību attīstīta arī mākslinieciska un cilvēciski atbildīga domu gaita.

Līvas Arnavas projekta vizualizācija
Līvas Arnavas projekta vizualizācija

Veidoti darbi dažādos medijos (gan ar ievirzi dizainā un arhitektūrā, gan vides mākslas objekti, instalācijas un performances) kā centrālo atstājot vides kontekstu, nereti atklājot problemātiskas vai vienkārši interesantas tēmas. Pirmā kursa laikā apgleznojusi bērnudārza fasādi Āgenskalnā, piedalījusies studentu izstādē Barselonā. Festivālā “Egļu ceļš” varēja aplūkot Līvas darbu “Meža miers” (objekts veltīts 1917.gada Ziemassvētku kaujās kritušajiem latviešu strēlniekiem).

Izstāžu cikls turpināsies līdz pat oktobra sākumam. Galerijas “Laipa telpās”, Stacijas ielā 37, tiks atklātas sešas jauno latviešu mākslinieku izstādes, atspoguļojot Latvijas Mākslas akadēmijas interesantākos darbus.

Ar šo projektu Valmieras Kultūras un mākslas fonds sadarbībā ar fondu “Mākslai vajag telpu” vēlas uzsvērt laikmetīgās mākslas klātesamību arī ārpus Rīgas, iepazīstinot reģionus ar jaunajiem nozares profesionāļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti