Valdis Ķikuts «Mākslas bankā» izstāda «Jūru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 2. līdz 20. aprīlim galerijā „Mākslas banka” skatāma Valda Ķikuta gleznu izstāde "Jūra".

Izstādē „Jūra” skatāmas Valda Ķikuta gleznotas ainavas – jūra dažādās noskaņās, gan mierīga saulrieta apspīdēta, gan vētras sabangota. Darbi tapuši galvenokārt pāris pēdējo gadu laikā.

Uz jautājumu - kāpēc tieši jūra ir viņa iecienītākais žanrs, mākslinieks atbild:

„Tāpēc, ka jūra ir brīva un neatkarīga, tāda pati kā es. Tāpēc, ka esam pēc dabas brīvi, pārsteidzoši un neaprēķināmi. Tāpēc, ka jūras neparedzamais, mūžīgi un ik brīdi mainīgais raksturs, tās skaistums pārsteidz mani ik reizi. Tāpēc, ka marīnas žanrs ir vissarežģītākais! Te nevar stāstīt neko lieku, ir tikai dažas lietas, kuru forma un raksturs ir ideāli jāpazīst. Te nevar neko samelot. Ja neesi šajā žanrā ko sapratis, to nojautīs jebkurš skatītājs. Marīnas žanrs prasa lielu darbu un jūras viļņu struktūras izpratni”.

Valdis Ķikuts (1954) dzimis Alūksnes rajona Alsviķu ciemā. Pamatizglītību ieguvis Cesvaines vidusskolā, un mācības turpinājis Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā Rīgā. Pēcāk studējis Jāzepa Vītola Valsts konservatorijā. Strādājis Radio un Televīzijas simfoniskajā orķestrī Vasilija Sinaiska vadībā. 1986.gadā uzsācis studijas Latvijas Mākslas akadēmijā, ko 1991.gadā absolvē, vēlāk iegūstot arī maģistra grādu. Šobrīd V.Ķikuts strādā par pasniedzēju Liepājas Universitātē.

Ķikuta darbi tikuši izstādīti gan daudzviet Latvijā, gan arī ārpus mūsu valsts robežām – Hamburgā un Amsterdamā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti