Vai pastāv vertikālās robežas? Notiks grafikas festivāls «Printmaking IN»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ar trim izstādēm 21. jūlijā tiks atklāts starptautiskais grafikas festivāls “Printmaking IN”, piedāvājot iepazīt Baltijas un Dānijas valstu mākslinieku darbus.

"Ikdienā starp mums ir dažādas horizontālās robežas  attālums, piederība, dažādi praktiski apstākļi, bet festivāla tēma izaicina noskaidrot vai pastāv arī vertikālās robežas. Kas mūs vieno un kas šķir uzskatos, vērtībās, gaumē, izskatā vai aizspriedumos?

Varbūt tieši vertikālā robeža ir tā, kas savieno un apvieno, neraugoties uz ierobežojumiem, aizrobežojumiem un citiem šķēršļiem?" vēstīts festivāla pieteikumā.

LMS galerijā jeb Latvijas Mākslinieku savienības lielajā zālē būs skatāma Baltijas valstu mākslinieku grupas izstāde "Vertikālā robeža", tās kuratori ir Ieva Nagliņa un Al Paldrok (Igaunija). Izstādē piedalīsies mākslinieki: Taje Devilgirl & Anonymous Boh, Tõnis Laanemaa (Igaunija), Ilze Lībiete, Arturs Virtmanis (Latvija), Vaiva Kovieraitė Trumpė (Lietuva).

Prezidentu zālē notiks Dānijas mākslinieku grupas izstāde "Ha-BiBi-TaT". Kurators Rasmus Danø (Dānija) uzaicinājis māksliniekus: Lone Arendal, Bjarne Agerbo, Lauritz Gulløv, Adele Rammes, Hanne Ravn Hermansen un Lars Grenaa. Kā norādīja autori, izstādes tēma ir atvasināta no jēdziena “dzīvotne” (angļu val. habitat), savukārt nosaukums “Ha-BiBi-TaT” ir cieņas izrādīšana dadaistu rotaļīgajai pieejai mākslas radīšanā un atsauce uz arābu vārdu “habibi”, kuru draugi vai satikušies svešinieki savā starpā izmanto, lai izrādītu romantisku interesi. Mākslinieki, kuri ir iekļauti šajā izstādē, dažādos veidos strādā ar grafikas materiāliem, ietverot gan tradicionālas, gan arī konceptuālas un eksperimentālas pieejas.

Savukārt "Kamergalerijā" būs skatāma ilustratoru izstāžu cikla izstāde “Paintmaster.jpg”. Kuratore Justīne Vernera uzaicinājusi māksliniekus, kuri deviņdesmito gadu beigās un divtūkstošo gadu sākumā darināja zīmējumus pazīstamā, taču visai vienkāršā attēla apstrādes programmā – “MS Paint”. Izstādē piedalās autori Ishmaels (Ernests Kļaviņš) un Veidenbaums (Misene).

Izstādes būs skatāmas no 2021.gada 22. jūlija līdz 22. augustam no pulksten 12.00 līdz 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti