Kultūras ziņas

"Heda. Human" – izrāde par dzimumu stereotipiem

Kultūras ziņas

Aizvadīta LMA studentu modes skate

Urbānā māksla uz AB dambja un tā akvatorijā

Urbānā māksla uz AB dambja – pie «Noasa» skatāms mākslinieka Kirila Panteļejeva vides objekts «Pozīcija D»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Peldošais mākslas centrs “Noass” pie AB dambja ir labs piemērs, kā veiksmīgi un radoši izmantot savas unikālās atrašanās vietas priekšrocības, lai īstenotu mākslas notikumus, kas brīvi pieejami plašai sabiedrības daļai. Pie “Noasa”, kur jau labu laiku apskatāmi vairāki urbānās mākslas darbi, tagad novietots arī mākslinieka Kirila Panteļejeva vides objekts “Pozīcija D”.

Mākslas galerija ir kā “ēsma”, kas pievilina cilvēkus, kuri interesējas par kultūru. Tāpēc mākslinieks Kirils Panteļejevs nolēmis pārvērsties par mednieku novērotāju, pie mākslas centra “Noass” atklājot vides objektu “Pozīcija D”, kas paslēpies krūmos un atgādina novērošanas torni.

“Krūmā ir noslēpts novērošanas punkts. To es biju domājis vairāk priekš sevis, jo es mākslinieku redzu kā vērotāju, kas vēro, kas notiek dzīvē, kas notiek sabiedrībā,” skaidro Kirils Panteļejevs. “Es mēģinu iejusties mednieka lomā, kas vēro, kas piefiksē svarīgas lietas, kas vajadzīgajā brīdī var iznākt un pieteikt savu sniegumu un pārsteigt publiku.”

Reaģējot uz pandēmijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem, mākslas centrs “Noass” veido apstākļiem piemērotu mākslu ārtelpā. Izstāžu sērija notiek uz AB dambja un tuvumā esošajā akvatorijā.

“Peldošais mākslas centrs ''Noass'' un AB dambis ir kļuvis par krāšņu mākslas notikumu salu,” atzīmē mākslas centra “Noass” vadītājs Krišs Zilgalvis.

“Mākslas centra unikālās atrašanās vietas priekšrocība sniedz iespēju pārvērst peldošo mākslas centru par urbānu skatuvi pilsētvidē.

Šobrīd notiek vairākas izstādes vienlaicīgi.”

Biedrība “Kultūras un mākslas projekts “NOASS”” darbojas jau 18 gadus, aktīvi un radoši piedaloties Latvijas un Eiropas mūsdienu kultūras veidošanā. Viena no galvenajām ''Noasa'' aktivitātēm – atbalstīt laikmetīgās mākslas projektu realizēšanu pilsētvidē, padarot mākslu par rīdzinieku un pilsētas viesu ikdienas sastāvdaļu.

Pie “Noasa” izkārti arī Kaspara Groševa karogi, viņa izstāde “Autonomia” turpinās arī mākslas centra zemūdens tilpnēs. Tur iekārtota arī naivās mākslas izstāde “Pārmaiņu laiks” ar Arnolda Skrastiņa kokgrebumiem.

Mākslas centrā šobrīd var ielūkoties arī “Latvijas videomākslas arhīvā”, un visi pasākumi “Noasā” pieejami bez maksas un bez brīvdienām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti