Rīta Panorāma

Intervija ar Lailu Riekstu-Riekstiņu

Rīta Panorāma

Top "Dzintara ceļa" dziesmas

Telefonintervija ar Daigu Upenieci

Upeniece: Pateicoties ASEF, «Rīgas Birža» paplašina Āzijas valstu ekspozīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas iedzīvotājiem jau ir bijusi iespējama baudīt pirmos augļus no Latvijas dalības Āzijas un Eiropas fondā (ASEF), proti, daudz bagātāka, pateicoties dāvinājumiem, kļuvusi Āzijas valstu kultūrai veltītā ekspozīcija "Rīgas Biržas" muzejā, intervijā Latvijas Radio uzsvēra Latvijas pārvaldniece fondā un mākslas muzeja „Rīgas Birža” vadītāja Daiga Upeniece.

Atverot muzeju "Rīgas Birža", sekoja ļoti daudz Indonēzijas institūciju, ieskaitot arī Indonēzijas Kultūras ministriju, dāvinājumi," norāda Upeniece. "Šobrīd, ja jūs nāksiet uz mākslas muzeju "Rīgas Birža", jūs ieraudzīsiet jau divas zāles ar Indonēzijas mākslu. Tas viss, pateicoties ASEF."

Šobrīd  mākslas muzejs "Rīgas Birža" cer attīstīt ciešāku sadarbību ar Šanhajas muzeju.

„Mēs esam tālu no Austrumiem un šis fonds dod iespēju atrast partnerus. Un partneri ir visdažādākajās jomas,” skaidro Latvijas pārvaldniece fondā.

„Piemēram, kultūrā pastāv programma, kas saved kopā nacionālo muzeju direktorus. Tas notiek reizi trijos gados, iepriekšējo reizi tas bija Seulā, tagad būs Vīnē. Protams, visi eiropieši šobrīd priecājas, ka viņi Vīnē satiks visu lielo Āzijas muzeju direktorus un tā būs iespēja runāt par projektiem. Arī es šo brīdi gaidu. Vakar mēs runājām, ka, iespējams, iesāksim lielu projektu ar Šanhajas muzeju, kas Ķīnā ir kā Luvra,” stāsta Upeniece.

Piektdien noslēgsies 31. Āzijas un Eiropas fonda pārvaldnieku sanāksme, kas pirmo reizi notika Rīgā. Latvija šajā fondā sāka darboties 2004.gadā.

Jau nākamgad aprīlī šī fonda ietvaros notiks arī piektā Āzijas – Eiropas Savienības valstu izglītības ministru konference. Turklāt tikšanās notiks Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti