«Ūdensgabalos» videodzeja, «Onedotzero» un japāņu mākslinieku programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

13. Starptautiskā laikmetīgās un videomākslas festivāla “Ūdensgabali” uzmanības centrā būs videodzeja, teksta un attēla mijiedarbība, svaigākais no “Onedotzero”, kā arī īpaši Rīgai veidota Japānas jauno mākslinieku programma “Meklējot anima formu”, kas tapusi sadarbībā ar “Japānas Mediju mākslas festivālu” un Tokijas pilsētas fotogrāfijas muzeja kuratoru Yunya Jamamine, lsm.lv informē festivāla rīkotāji.

Festivāla “Ūdensgabali” norisināsies no 15. līdz 17. augustam uz AB dambja un peldošajā mākslas centrā “Noass”.

15. augusts – festivāla pirmā diena – veltīta video darbiem, kas balstīti vai iedvesmu smēluši dzejā. Programmas ieskaņā Latvijas videodzejas attīstību un jaunākos darbus prezentēs teksta grupas “Orbīta” pārstāvis Artūrs Punte, bet vakaru turpinās VJ Zanes Raudiņas un Jeļenas Glazovas performance. Vakaru noslēgs inovatīvi spēcīgā britu īsfilmu festivāla “Onedotzero” dzejas video izlase “Poemetrics”, kas apskata dažāda veida kustīgā attēla darbus, kuros izmantoti neordināri risinājumi un emocionāli dinamiski vēstījumi.

16. augusts – festivāla otrā diena – īpaša ar speciāli Rīgai veidotu Japānas jauno mākslinieku programmu – „Meklējot anima formu”, kas apvieno: sešu jaunu, talantīgu mediju mākslinieku videodarbus, daudzsološās multimediju mākslas grupas “Okamotonoriaki” un VJ Masashi Yokota performanci džeza noskaņās, kā arī mākslinieka Yusuke Shigeta videoinstalāciju “Pixel Forest” (“Pasaku mežs”), kas ataino košu bērnu stāstu un brīnumu pasauli, izmantojot pikseļu attēlus ar viegli nostalģisku pirmo datorspēļu grafiku. Yusuke Shigeta jau iepriekš apspēlējis vairāku ikonisku autoru pazīstamākos literāros tēlus, tostarp arī Hansa Kristiana Andersena pasaku varoņus, bet šoreiz lowbit formātiks atdzīvināts fragments no Raiņa lugas “Zelta Zirgs”. Piektdienas vakaru noslēgs VJ Mārtiņa Ratnika uzstāšanās.

17. augusts - festivāla trešā diena - 16. Japānas Mediju mākslas festivāla labāko darbu izlase, ko personīgi prezentēs festivāla pārstāve Maiko Wakui, bet noslēgumā vissvaigākais no “Onedotzero” - drosmīgā īsfilmu izlase “Resonate”, kas apvieno jaunākos kustīgo attēlu veidus un hibrīdrisinājumus, tādās video nozarēs kā kustību grafika, īsfilmas, animācija un mūzikas video.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti