Kultūras ziņas

Romāns ar vēsturi. Jānam Krosam – 100

Kultūras ziņas

Sestdien ieskandinās "Ulbrokas pērli"

Tuvojas "Patriarha rudens"

Tuvojas skatuves mākslas festivāls «Patriarha rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Radošu ideju virpulis, mākslinieciskās uzdrīkstēšanās, sasniegumi un eksperimenti – to visu šogad piedāvās Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves un audiovizuālās mākslas festivāls "Patriarha rudens". Ikgadējā tradīcija turpinās, un šogad studentu izrāžu maratons norisināsies vienpadsmito reizi.

Šosestdien, 26. septembrī, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā atklās par ikrudens tradīciju kļuvušo skatuves mākslas festivālu "Patriarha rudens". Šīgada jaunums – festivāla nosaukumu un saturu papildina audiovizuālās mākslas studentu veikums.

"Tas pašapliecināšanās moments jaunam māksliniekam ir ļoti svarīgs, viņam tas ir jāiziet. (..) Šis festivāls pierāda, cik viņi ir dažādi, cik arī šie darbi ir dažādi, arī skatītāju reakcijas ir dažādas. Pēc tam mēs tikai varam raudzīties pēc vairākiem gadiem, vai šis trāpījums rezonēja un turpmāk darbojas viņa mākslinieciskā karjerā," teica Latvijas Kultūras akadēmijas prorektors Elmārs Seņkovs.

Šogad arī festivāla žūrijā ir paši studenti no visām trim mākslas augstskolām – ne tikai Latvijas Kultūras akadēmijas, bet arī Mākslas akadēmijas un Mūzikas akadēmijas.

Lai uzlabotu domapmaiņu, pēc izrādēm notiks diskusijas ar veidotājiem un nozares profesionāļiem.

""Patriarha rudens" tāpēc, ka tas ir procesa process un procesa daļa. Nevis kāds nobeigums un nevis tikai kāda raža, bet arvien audzē jaunas idejas, jaunus notikumus, jaunus cilvēkus, personības (..), tāpēc, ka tā ir procesa sastāvdaļa," skaidroja festivāla "Patriarha rudens" mākslinieciskais vadītājs Jānis Siliņš.

Procesa daļa šogad būs arī topošo scenogrāfu iesaistīšanās un jauno mākslinieku apvienības "4K" izstāde "Īpašās vajadzības", kas pievēršas tēmai – sieviete teātrī – un jautā, kāpēc tik maz sieviešu strādā režijā un scenogrāfijā.

"Patriarha rudens" iestāsies 26. septembrī, un tā laikā līdz 3. oktobrim tiks izrādīti darbi septiņās spēles vietās Rīgā un Jūrmalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti