Kultūras ziņas

Grafiķu kalendārs 2016

Kultūras ziņas

Operas namā ielido "Sikspārnis"

Laikmetīgā māksla saņems atbalstu

Turpmāk Venēcijas mākslas biennāles konkursa uzvarētāji saņems ievērojamu līdzfinansējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Turpmāk Kultūras ministrija (KM) izsludinās konkursu par dalību Venēcijas mākslas biennālē laicīgāk, savukārt par Latvijas paviljona ilgtermiņa ģenerālo atbalstītāju kļuvis "ABLV Charitable Foundation", kas māksliniekiem piešķirs 50 000 eiro līdzfinansējumu biennāles darba izveidei, lsm.lv pavēstīja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pārstāve Marta Krivade.

Preses konferencē 11. decembrī KM kopā ar šī gada Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona ekspozīcijas rīkotājiem LLMC un tās galveno atbalstītāju "ABLV Charitable Foundation" atklāja, ka 56. Venēcijas mākslas biennālē Latvijas paviljonu „ARMPIT” apmeklējis iespaidīgs apmeklētāju skaits - 200 000.

Nākamajos gados nacionālo konkursu skars vismaz divas pozitīvas izmaiņas – laicīgāks izsludināšanas termiņš un garantēts "ABLV Charitable Foundation" līdzfinansējums.

“Latvijas ekspozīcija Venēcijas mākslas biennālē šogad bija īpaša ar plašo rezonansi, ko tā izraisīja gan paviljona apmeklētājos, ar viegli saprotamo vēstījumu uzrunājot plašu auditoriju, gan nozares profesionālajos medijos, kur Latvijas paviljons vairākkārt parādījās ieteicamo apmeklējuma galamērķu sarakstos," norādīja kultūras ministre Dace Melbārde.

"Priecājos, ka, sākot ar nākamo ekspozīciju, Kultūras ministrijai būs pastāvīgs partneris – "ABLV Charitable Foundation", kas atvieglos darbu gan ministrijai, gan Venēcijas biennāles dalībniekiem. Domājam arī par to, lai biennāles dalībnieki varētu savlaicīgi plānot paviljona izstrādi, tāpēc turpmāk nacionālo konkursu izsludināsim jau gada sākumā – deviņus mēnešus agrāk nekā iepriekšējos gados,” pavēstīja ministre.

"ABLV Charitable Foundation" un KM ir noslēgusi vienošanos par ilgtermiņa atbalstu Venēcijas starptautiskās mākslas bienāles Latvijas paviljona ekspozīcijas veidotājiem. Nodoma protokols par sadarbību, ko parakstījuši kultūras ministre Dace Melbārde un "ABLV Charitable Foundation" dibinātāji un valdes locekļi Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, paredz kopējo fonda līdzfinansējumu 150 000 iero apmērā. Piešķīrumu plānots izmantot trīs vienādās daļās, nodrošinot Latvijas pārstāvību trīs secīgās Venēcijas bienālēs līdz 2021. gadam.

“Jūtamies to nopelnījuši. Latvija sevi ir pierādījusi laikmetīgās mākslas starptautiskajā pasaulē – paviljons uzņēma teju rekordaugstu apmeklētāju skaitu un saņēmām nopietnus starptautiskas sadarbības partneru piedāvājumus. Šī gada mākslinieki Katrīna Neiburga un Andris Eglītis jau uzaicināti piedalīties vērienīgajā Kochi-Muziris biennālē Indijā un vienā no pasaules slavenākajiem mūzikas un mākslas festivāliem “Coachella” Kalifornijā; paralēli vedam vēl vairākas nozīmīgas sarunas," atklāja šīgada Latvijas paviljona komisāre, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītāja Solvita Krese.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti