Dienas ziņas

V. Zelenskis apmeklējis atbrīvoto Hersonu

Dienas ziņas

Surdo tulkojums. Dienas ziņas

Tukumā izstādīta "Vienas fotogrāfijas galerija"

Tukumā skatāma «Vienas fotogrāfijas galerija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lauku ainava ar malkas šķūni – šāds skats, kas uzņemts Vācijā, Bavārijā, jau kādu laiku lielformāta fotogrāfijā redzams uz kādas mājas sienas Tukumā. Tikmēr Vācijā uz Mepenas teātra sienas uzstādīta fotogrāfija ar skatu no Jaunliepājas. Ideja par šādu fotogrāfiju apmaiņu radusies pedagogam Ziedonim Stutiņam, kurš tagad dzīvo un strādā Vācijā. Tā ir "Vienas fotogrāfijas galerija", un ieceri viņš realizējis kopā ar fotogrāfu no Liepājas.

Ziedonis Stutiņš, kurš jau vairākus gadus dzīvo un strādā Vācijā, Mepenā, pirms tam kādu laiku dzīvojis Tukumā. Tā kā šī pilsēta viņam kļuvusi tuva, nolēma, ka lielformāta fotogrāfiju ar skatu no Bavārijas varētu izstādīt tieši šeit. Ideju par to viņš aizguva no sava bijušā klasesbiedra Liepājā, kurš pagājušajā gadā lielformāta fotogrāfiju izstādīja pie savas darbnīcas sienas. Tā arī radās iecere par fotogrāfiju apmaiņu starp Latviju un Vāciju.

"Mēs meklējām visvisādas iespējas, skatījāmies ļoti daudz mājas un visu ko. Man ļoti patīk šī vieta. Šeit ir gan iepirkšanās vieta, gan ledus halle, te ir liels stāvlaukums – cilvēki ir šeit, viņi redz to bildi," skaidro Stutiņš.

Tukumā izstādīta vācu mākslinieces Žanetes Grosas fotogrāfija, savukārt Vācijā, uz Mepenas teātra sienas, apskatāma Ziedoņa Stutiņa bijušā klasesbiedra, gleznotāja un fotogrāfa Mārtiņa Krūmiņa lielizmēra fotogrāfija. No vairākām fotogrāfijām atlasīta tā, kurā redzams sniegots skats Jaunliepājā. Krūmiņš stāsta: "Izrādās, ka Vācijā, pilsētā Mepena, neesot ziemas un gandrīz neesot sniega. Tādēļ viņiem likās interesanti, viņi izvēlējās fotogrāfiju, kurā ir piesnigusi pilsēta."

Gan Tukumā, gan Mepenā izstādītās fotogrāfijas būs aplūkojamas pusgadu. Tālāk tās ceļos uz citām valstīm, piemēram, Poliju un Lietuvu, iespējams, arī uz ASV. Idejas autori apsver, ka šādas ceļojošās "Vienas fotogrāfijas galerijas" ar jau citiem skatiem un ainavām no dažādām vietām  varētu turpināt.

Idejas autori gan arī norāda, ka ne viss ir atkarīgs tikai no viņiem vien. Ir vajadzīga arī citu cilvēku un valstu atsaucība, arī finansējums, lai šādas "Vienas fotogrāfijas galerijas" attīstītos plašāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti