Tukumā būs skatāma mākslinieces Dzidras Baumas 90 gadu jubilejas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 29. februāra līdz 29. martam Tukuma Mākslas muzejā būs apskatāma akvarelistes Dzidras Baumas 90 gadu jubilejas izstāde. Izstādē būs eksponēts viņas veikums no dažādiem daiļrades periodiem, medijus informē muzeja pārstāvji.

Izstādes noslēgumā, 28. martā, Tukuma Mākslas muzejā būs tikšanās ar mākslinieci un viņas 90. dzimšanas dienas atzīmēšana.

Dzidras Baumas rokrakstam ir raksturīga žanru daudzveidība – tapuši portreti, klusās dabas, akti, ainavas, mitoloģiska un sadzīves žanra darbi. Māksliniece strādājusi eļļas un akrila glezniecībā, bet vislielāko popularitāti un atpazīstamību iemantojuši viņas ziedu gleznojumi akvareļtehnikā. Mūža nogalē vairāk pievērsusies eksperimentiem ar dažādiem materiāliem, darinot kolāžas.

Izstādēs māksliniece piedalās gan Latvijā, gan ārzemēs (kopš 1959), ir Mākslinieku savienības biedre (1970). Rīkojusi personālizstādes Tukumā, Jūrmalā, Dobelē, Madonā, Jēkabpilī, Liepājā, Aizkrauklē, Kuldīgā, Jelgavā, Mazsalacā, Valmierā, Talsos, Ventspilī, Rīgā, arī Pērnavā un Latviešu centrā Garezerā ASV. Dzidra Bauma savā 85 gadu jubilejas izstādē Mākslas galerijā “Durvis” sacīja, ka sevi uzskata par brīvmākslinieci ar savdabīgu personīgo rokrakstu un savu personīgu attieksmi pret norisēm mākslā.

Dzidra Bauma
Dzidra Bauma

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti