Kultūras ziņas

"Laudamus+" – raidījumi par Dziesmu svētkiem

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Tukumā apskatāmas Igo grafikas

Tukumā atklāta mūziķa un mākslinieka Igo grafikas un dizaina izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tukuma muzeja galerijā “Durvis” atklāta labi pazīstamā mūziķa Igo jeb Rodrigo Fomina grafiku un dizaina priekšmetu izstāde ''Daudz laimes''.

Lielākā daļa izstādīto darbu tapuši vasaras pilnbriedā un šoruden un publiskai apskatei izlikti pirmoreiz.

Komentējot izstādes nosaukumu “Daudz laimes”, Tukuma muzeja Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Šīmane atzīmēja: “Tā ir Igo ideja, kas saistīta ar šo darbu, bet mēs esam ļoti priecīgi, ka izstādi sauc tieši tā, jo Tukuma muzejam decembrī aprit 85 un līdz ar to arī mēs visiem varēsim skaļi pateikt: Daudz laimes!”

Pirmo pieredzi grafikas mākslā mūziķis ieguvis kopā ar savu mammu – grafiķi un fotogrāfi Irinu Tīri, dodoties brīvdabas plenēros un attēlojot Liepājas ielas, pagalmiņus, bet nu jau daudzus gadus arī viņa sirds vismaz daļēji pieder grafikai un mālam.

“Nu patiesībā tā ideja kaut ko darīt ir parādījusies diezgan sen, un te man jāatgādina “Bildes”, kuras notiek jau kuro gadu desmitu, un tā bija tieši mana ideja tai tālajā 1985. gadā paskatīties, ko cits zīmē, ko cits mūziķis zīmē,” skaidroja mūziķis un mākslinieks Igo.

Kopš 2010. gada Igo grafikas darbi tapuši kologrāfijas un oforta tehnikās. Savukārt brīvrokas zīmējumi veidoti uz papīra, izmantojot klasisko tušas un grafīta zīmuļa tehniku.

Savus grafikas darbus Igo izmanto, gan papildinot dzejoļu un eseju grāmatas, gan veidojot dizaina priekšmetu sērijas, gan arī apdrukājot tekstilu un apģērbu līniju dizaina zīmolā “Igo Akcents personībai”.

Tukuma muzejam sadarbība ar Igo aizsākusies pagājušajā vasarā, bet viņa grafiķa talants esot bijis liels pārsteigums.

“Katrs darbs ir ļoti īpašs, un man liekas, ka viņā varētu skatīties ilgi un dikti un ieraudzīt ļoti smalkas lietas, kas liek padomāt,” uzsvēra Inese Šīmane.

Tukuma muzeja galerijā ''Durvis'' apkopoti gan pirms vairākiem gadiem, gan tikai šovasar un šoruden Igo radītie darbi.

Izstāde, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus, būs apskatāma līdz 21. janvārim.

KONTEKSTS:

Tā kā Covid-19 izplatība par spīti novembrī izsludinātajai ārkārtējai situācijai nemazinās, valdība pagarināja ārkārtējās situācijas termiņu līdz 11. janvārim, ieviešot arī jaunus drošības pasākumus.

Muzeji, tiem radniecīgas mākslas darbu eksponēšanas vietas un bibliotēkas darbu varēs turpināt kā līdz šim, strikti ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Citas kultūrvietas līdz nākamā gada 11. janvārim apmeklētājiem būs slēgtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti