Tukumā atklās akvareļu izstādi «Plūstošās robežas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tukuma Mākslas muzejā 1. jūlijā plkst. 12.00 atklās akvareļu darbu izstādi „Plūstošās robežas”, kurā eksponēti latviešu akvarelistu darbi.

Izstāde „Plūstošās robežas” aptver latviešu mākslinieku akvareļglezniecības darbus no 20.gs. 60. gadiem līdz pat pavisam svaigiem latviešu mākslinieku darbiem, kas tapuši vēl šajā, 2017. gadā. Izstāde veidota kā ieskats akvareļglezniecības meistarībā, apskatot dažādus žanrus, tehniskos risinājumus, plašo formātu izmantojumu, kā arī akvareļu krāsu īpatnības.

Izstādes veidotāji norāda, ka izstāde iekārtota brīvi un viegli, lai izceltu mākslas darbu individuālo un kopējo nozīmi akvareļglezniecības un plašākajā mākslas telpā. Darbi novietoti tā, lai neierobežotu skatītāja uztveri, vērtējot mākslas attīstību sešu gadu desmitu periodā, bet atzītu katru atsevišķo darbu par vērtīgu un estētisku, neatkarīgi no tā radīšanas laika.

Izstādē apskatāmi Ineses Siliņas, Ievas Spalviņas, Jāņa Spalviņa, Kurta Fridrihsona, Ievas Tarandas, Jāņa Dukāta, Induļa Zariņa, Romualda Geikina, Zojas Geraskinas, Alises Zvirbules, Laimoņa Kupča, Andreja Ģērmaņa, Raimonda Gintera, Dzidras Baumas, Harija Blunava, Nikolaja Petraškeviča, Mildas Šaltiņas un Toma Šlisera darbi.

Eksponēti mākslas darbi no Tukuma Mākslas muzeja un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijām, kā arī Ineses Siliņas, Ievas Spalviņas, Ievas Tarandas un Jāņa Dukāta privātkolekcijām.

Tukuma Mākslas muzeja izstāde „Plūstošās robežas” apskatāma no 1. jūlija līdz 1. oktobrim. Izstādes atklāšana - 1. jūlijā 12:00, ieeja - bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti