Dienas ziņas

Pusaudzis aizraujas ar teātri un leļļu darināšanu

Dienas ziņas

100 tautumeitas Latvijas simtgadei

Tukumā atklāj igauņu mākslinieces izstādi

Tukumā atklāj igauņu mākslinieces Annes Olapas izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot Igaunijas simto dzimšanas dienu, Tukumā atklāta Sāmsalas mākslas kluba gleznotājas Annes Olapas izstāde ''Ārpus rāmja''. Māksliniecei tā ir devītā personālizstāde, bet pirmā ārpus dzimtās Igaunijas.

Kad māksliniece Anne Olapa bija Tartu Mākslas skolas studente, viņa viesojās Liepājā. Pēc 44 gadiem, skanot Igaunijas valsts himnai, Tukuma mākslas galerijā tiek atklāta viņas personālizstāde, un viņa atkal sveicina latviešu draugus.

Atzīmējot Igaunijas valsts 100.dzimšanas dienu, uz Latviju atceļojusi izstāde ''Ārpus rāmja''. Rāmis šajās gleznās spēlē īpašu lomu un iezīmē mākslinieces attīstības ceļu. "Es daudz gleznoju jūru, ziedus, dzīvniekus. Es visu laiku meklēju savu stilu," teica māksliniece.

Ārēji trauslā un sievišķīgā Anne stāstīja, ka viņas otrā daba esot roks, moči un ātrums, un spēlēšanās ar rāmi ļauj nolikt blakus esošo un vēlamo.

Arī gleznojot viena viņas puse cenšoties visu darīt filigrāni, bet otra sliecas uz minimālismu, tāpēc bieži vien tiekot izmantotas gan lielas otas, gan gleznotāju nazis.

"Ir nedaudz savādāk nekā mūsu mākslinieki, kas ir pie mums galerijā izstādījušies, bet Anne pati saka, ka viņa ir reāliste. Viņa neglezno neko fantastisku. Viņa balstās uz dabā redzamo," sprieda mākslas galerijas "Durvis" vadītāja Anita Enģele.

Neparastā izstāde, kurā starp 15 darbiem ir arī veltījums Igaunijas simtgadei, Tukuma mākslas galerijā būs apskatāma līdz 15. martam. Lielajā jubilejā muzikālu sveicienu Igaunijai izstādes atklāšanā sūtīja arī tukumnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti