«Tu jau zini Kur» tiks atklāta Reiņa Lodziņa skaņas instalācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 30. jūnija līdz 11. jūlijam kultūrtelpas “Tu jau zini Kur” Mazajā zālē būs aplūkojama Reiņa Lodziņa skaņas instalācija “Tallinas ledājs”, informēja rīkotāji.

Reiņa Lodziņa audiālā ekspozīcija būs apskatāma izstāžu cikla “Artefaktu konstrukcijas” ietvaros. "Mākslinieks telpā radīs multikanālu instalāciju, kur ar desmit skaļruņu palīdzību, izmantojot skaņu sintēzes pamatvienības – tīrus toņus –, gaisā veidos rakstainu “Tu jau zini Kur” Mazās zāles izmēra “mākoni”. Viesi būs aicināti, vadoties pēc savām ausīm, uztaustīt un izprast šī audiālā eksperimenta dabu un struktūru. Tieši caur klausītāja kustību telpā “mākonis” atklās savus apveidus un iezīmēs punktus, kurās atsevišķu skaļruņu viļņu sastapšanās radīs dziļu dunoņu vai, gluži pretēji, klusumu," norādīja instalācijas veidotāji.

Reinis Lodziņš (1998) šogad absolvējis Glāzgovas Mākslas skolas Mijiedarbības dizaina (Interaction Design) nodaļu. Kopš 2016. gada piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārpus tās. "Mākslinieks savā daiļradē aplūko dažādu mediju formātu pamatstruktūras un pēta, kā to īpatnējās pazīmes un tehniskās īpašības var izmantot kā saviļnojošus izteiksmes līdzekļus. Viņa darbus caurstrāvo bērnišķīgs rotaļīgums pret saturu, tajos bieži iekļaujot atsauces uz apkārtējo kultūru un vidi. Lodziņš pastiprināti strādā ar skaņu, telpu un valodu," atzīmēja izstāžu cikla "Artefaktu konstrukcijas" kuratori.

Viņi norādīja, ka “Artefaktu konstrukciju” tematiskā vadlīnija izvēlēta, atsaucoties uz pārmaiņām globālā mērogā, kas pieprasa līdzšinējo domāšanas modeļu pārstrukturēšanu un jaunu nākotnes orientieru nospraušanu. Izstāžu ciklu organizē kuratore Tīna Pētersone, mākslinieks Rūdolfs Štamers un “Tu jau zini Kur” īpašnieks Uldis Trapencieris.

Izstāde būs apskatāma no trešdienas līdz svētdienai laikā no pulksten 16.00 līdz 21.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti