Tretjakova galerijai Krievijā liek atskaitīties par ekspozīcijas atbilstību «tradicionālām vērtībām»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Krievijas Kultūras ministrija pieprasījusi Maskavas Tretjakova galerijai atskaitīties par savas pastāvīgās ekspozīcijas sakārtošanu atbilstoši "garīgi morālajām vērtībām".

Kā ziņo angļu valodā iznākošais laikraksts "The Moscow Times", Tretjakova galerijas direktore saņēmusi Muzeju departamenta vadītāja vietnieces Natālijas Čečeļas vēstuli, kurā muzejam uzdots līdz 6. februārim atbildēt uz kāda Sergeja Šadrina sūdzību, ko saņēmusi Kultūras ministrija.

Šadrins sūdzībā raksta, ka Tretjakova galerijas ekspozīcija "pilnībā neatbilst garīgi morālajām vērtībām" un muzejā izstādīti "darbi, kam ir destruktīvas ideoloģijas pazīmes".

Sūdzības iesniedzējs piebildis, ka Tretjakova galerijas eksponāti "izsauc dziļu pesimismu, tukšuma un bezizejas sajūtu".

Šadrins arī raksta, ka XX gadsimta otrās puses darbos vērojamas "neskaitāmu bēru" ainas, "tajā skaitā ar marginālu elementu klātbūtni", alkohola lietošana, kā arī krievu valdnieku un kultūras darbinieku "voluntāras interpretācijas".

Viņš, piemēram, norāda, ka ciklā "Slepenais vakarēdiens", kuru veido 13 audekli, "nevar saprast, kurš ir Jūda", bet tēlnieka Aleksandra Burganova 1978. gadā radītā skulptūra "Pieta" ir reliģiska sižeta "velnišķa interpretācija", jo Dievmātei nav galvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti