Trauslums un vieglums - Ērikas Zuteres tekstilmākslas izstādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 27. jūnija galerijā "Istaba" – trauslums, vieglums un caurspīdīgums tekstilmākslinieces Ērikas Zuteres personālizstādē “Šķērsgriezums”, informē galerija "Istaba". Izstāde demonstrē mākslinieces laikietilpīgās izklaides – spēles ar “papīru un piedevām”, dabā atrastajiem materiāliem, krāsām un kontrastiem, – spēles, kas izaugušas no pēdējo gadu aizraušanās ar papīra izgatavošanu.

Trauslums un vieglums - Ērikas Zuteres tekstilmākslas izstādē
00:00 / 02:23
Lejuplādēt
“Tās ir kompozīcijas, ko veido augļu un dārzeņu papiruss, sākot no mājas stūrī augošā rabarbera līdz eksotiskajiem augļiem. Daba pati ir kā lielākais mākslinieks, ar ko nav vērts konkurēt, labāk piedalīties un iesaistīties,” saka Ērika Zutere. Ilgstoši kaltētās un daudzkārt presētās “augu šķēles” ir kā faktūrām bagātas gleznieciskas miniatūras. Ņemot talkā nedaudz tekstilniecisku papildinājumu (audekls un diegs) – darbos jaušami dabas motīvi, koki, lauki un dažādi ritmi, kas saskatāmi visapkārt. 

Ērika Zutere (dz. 1969) beigusi Mākslas akadēmijas tekstilmākslas nodaļu un ir tekstilmākslinieku asociācijas un IAPMA (The International Association of Hand Papermakers and Paper Artists) biedre.

Izstāde galerijā "Istaba" skatāma līdz 3. augustam. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti