Topošie izstāžu kuratori aicina uz starpdisciplināru izstādi «Viesmīlība» Kuldīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) un Kuldīgas Mākslinieku rezidence aicina uz projekta ”Viesmīlība" izstādes atklāšanu Kuldīgas Mākslinieku rezidences telpās 6. jūlijā plkst. 18.00. Izstāde tapusi kā topošo kuratoru radoša pētījuma rezultāts, kurā būtiska nozīme bijusi mijiedarbei ar vietējiem iedzīvotājiem, ieskatoties aiz Kuldīgas tūrisma „fasādes”.

No 1. līdz 8. jūlijam norit LMA vasaras skolas projekts kuratoru studiju studentiem, noslēdzoties izstādē „Viesmīlība”, kurā Kuldīga skatīta no binārām opozīcijām – ne tikai kā tūristu galamērķis, bet arī no vietējo iedzīvotāju skatpunkta, ņemot vērā viņu ikdienu un savstarpējās attiecības.

Izstādes tapšanā jaunās kuratores Agnese Jeromāne, Katrīna Jaunupe, Anete Skuja, Anete Krūmiņa, Laura Brokāne, piedaloties Annai Vilānei, sadarbojas ar mākslinieci Annemariju Gulbi un Luīzi Rukšāni. Izstādi veido gan vietējo iedzīvotāju iespaidi, gan mākslinieču pētījumu rezultāti, tajā atspoguļota arī kuratoru sadarbība ar Kuldīgas novada bāriņtiesu, iekļaujot projektā ne tikai profesionālu mākslinieku darbus.

Starpdisciplinārais projekts neierastā izstādes formātā tiecas izjaukt mākslinieka/kuratora/iedzīvotāju hierarhiju un uzdod jautājumus, kas apskata dažādos viesmīlības aspektus, iztaujājot svešinieka un savējā pozīcijas, radot sajūtu tēlus par pilsētu.

Jaunā māksliniece Luīze  Rukšāne savā darbā uzdod retorisku jautājumu – kas mazpilsētā ir centrs: galvenais laukums, kultūras nams, bibliotēka vai tomēr veikals? Savukārt Annemarija Gulbe veido pieredzes arheoloģiju, kurā atspoguļos savu personisko stāstu par vēsturiskas ēkas nojaukšanu Kuldīgas novadā, kuras vietā plānots stāvlaukums.

Izstādes atklāšanas dienā 6. jūlijā plkst. 18.30 notiks kuratoru vadīta ekskursija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti