Tiešsaistes semināros analizēs, kā kontrkultūras un jaunā kreisuma idejas virzījuši mākslinieki Austrumeiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Divas pirmdienas – 27. septembrī un 4. oktobrī – norisināsies tiešsaistes seminārs "Pa kreisi no varas? Radikālā kultūra Austrumeiropā 20. gadsimta 60. un 70. gados", informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) pārstāvji.

"Virknē nesenāko mākslas vēstures un vizuālās kultūras pētījumu būtiska uzmanība ir pievērsta dažādiem kontrkultūras aspektiem, kas aktualizējās Austrumeiropā komunisma režīma periodā 20. gadsimta 60. un 70. gados. Dzīve komūnās, psihedēlija un citi hipiju dzīvesveida elementi kļuva par alternatīvu gan konservatīvajai “buržuāziskajai” dzīvei, gan padomju varas tukšajai revolucionārisma retorikai. Izplatījās arī ideoloģiskākas pozīcijas, ko iedvesmoja pilsoņu tiesību un pretošanās Vjetnamas karam kustības Rietumos, arī Kubas revolūcija un nacionālās atbrīvošanās kustības Āfrikā, vai pat Mao realizētā kultūras revolūcija Ķīnā. Arī seksualitātes un dzimtes jautājumi iespaidoja jaunas politiskās darbības un domāšanas frontes līnijas," vēstīts semināru pieteikumā.

Semināros mākslas vēstures un vizuālās kultūras pētnieki analizēs piemērus un veidus, kā kontrkultūras un jaunā kreisuma idejas – uztvertas plašā nozīmē – Austrumeiropā virzīja mākslinieki, teātra izrāžu un filmu veidotāji, rakstnieki, mūziķi un citas radošas personības.

Semināru organizē Ieva Astahovska, David Crowley, Mari Laanemets ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centra un "COST" programmas projekta "Nep4Dissent" atbalstu.

Semināra dalībnieki: Keti Chukhrov, Gabriela Świtek, Marko Zubak, Dorota Jarecka, Paulina Olszewska, Magdalena Radomska, Wiktoria Szczupacka, David Crowley, Alessandra Franetovich, Christian Nae, Ana Peraica, Samo Oleami, Agata Jakubowska.

Seminārs ir bezmaksas, noritēs angļu valodā "Zoom" platformā un būs skatāms "Facebook" tiešsaistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti