Rīta Panorāma

Sumbru populācija Eiropā atjaunojas

Rīta Panorāma

Vides aktīvisti kritizē ES klimata aizsardzības plānus

Trešajā Adventē "Ziemassvētku Šūbertiāde" - tiešsaistē no Rīgas Sv. Pētera baznīcas

Tiešsaistē notiks koncerts «Ziemassvētku Šūbertiāde»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Trešajā adventē, 13. decembra vakarā, “Facebook” tiešraidē notiks koncerts “Ziemassvētku Šūbertiāde” no Rīgas Svētā Pētera baznīcas.

Koncertā varēs dzirdēt pazīstamākās Franča Šūberta vokālās kamermūzikas pērles, fragmentus no cikliem “Skaistā dzirnavniece” un “Gulbja dziesma”.

Ideja par “Ziemassvētku Šūbertiādi” pieder dziedātāja Antai Jankovskai un viņas domubiedriem. Interese par kamermūziku Antai atceļojusi līdzi no studijām Parmas konservatorijā.

“Pa šiem gadiem, kopš Parmas konservatorijas, kur man bija divi ļoti labi pedagogi Reiko Sanada un Pierpaolo Morici (Pierpaolo Maurizzi), kas man mācīja kamermūziku, man nav bijis iespējas to nekur performēt. Manā uztverē kamermūzika ir visu žanru universs, jo tas ir visintīmākais un visgrūtākais žanrs,” skaidroja Anta Jankovska.

“Šūberts ir vienkārši fantastisks uz krāsām un uz vieglumu. Es esmu tāds romantisks cilvēks,” atklāja baritons Nauris Indzeris.

Tieši arfas skanējums ar balsi rada Franča Šūberta mūzikai trauslumu un romantismu.

“Spēlēju noti notī, kā ir rakstīts. Rezultātā, protams būs šī arfas krāsa klāt. Tas skanējums nav tik noteikts, bet tas iedod kaut ko jaunu Šūbertam,” stāstīja arfiste Dārta Tisenkopfa.

"Ziemassvētku Šūbertiādē" piedalīsies soprāns Anta Jankovska, mecosoprāns Andžella Goba, baritons Nauris Indzeris, flautiste Dita Krenberga, arfiste Dārta Tisenkopfa un pianiste Helēna Kundrāta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti