Tiešsaistē norisināsies tikšanās ar jaunā fotogrāfa balvas ieguvēju Visvaldu Morkeviču

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

22. jūlijā pulksten 18.30 Rīgas Fotogrāfijas biennāles un ISSP galerijas "Facebook" platformā norisināsies tikšanās ar "NEXT 2021" balvas “Meklējam jauno fotogrāfijā!” uzvarētāju Visvaldu Morkeviču, informēja biennāles pārstāvji.

Rīgas Fotogrāfijas biennāles balva “Meklējam jauno fotogrāfijā!” tiek pasniegta jau ceturto reizi. Tā ir dibināta, lai veicinātu Baltijas valstu jaunos māksliniekus vizuāli spēcīgos darbos atklāt konceptuāli dziļu, oriģinālu skatījumu uz sava laikmeta norisēm, atrodot un izceļot jaunos Baltijas valstu autorus, kuru darbos jau dominē šīs kvalitātes. Kopš 2019. gada balvas pasniegšana noris programmas "NEXT" ietvaros sadarbībā ar ISSP galeriju.

Galveno balvu, iespēju rīkot personālizstādi ISSP galerijā, 2021. gadā starptautiskā žūrija piešķīra Visvaldam Morkevičam par sēriju “Gaidu tikšanos ar sevi”. Kā norādīja autors, šis projekts ir portrets tā “tapšanas procesā”, un tajā izmantoti mākslas vēsturē pazīstami simboli, no klasiskās mitoloģijas palienēti tropi, psihoanalītiskas interpretācijas un personiskas atmiņas. Visvalds Morkevičs saņēma arī "VVFoundation" balvu – iespēju piedalīties "PAiR" rezidencē Pāvilostā.

Visvalds Morkevičs (1990) ir Lietuvas mākslinieks, kurš ar fotogrāfijas medija palīdzību pēta portreta žanru. Morkeviča darbi bijuši apskatāmi gan personālizstādēs, gan grupas izstādēs dažādās Eiropas valstīs, kā arī iekļauti muzeju un privātās kolekcijās, to vidū modernās mākslas muzejā MO, mākslas fondā "Lewben" un SEB bankas mākslas kolekcijā.

"NEXT 2021" un ISSP galerijas balvas “Meklējam jauno fotogrāfijā!” uzvarētāja Visvalda Morkeviča izstāde “Gaidu tikšanos ar sevi” skatāma ISSP galerijā līdz 11. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti