Tiešraidē paziņos «Purvīša balvas 2021» laureātu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Piektdien, 2021. gada 11. jūnijā, pulksten 18.00 tiešraidē no Latvijas Mākslas akadēmijas dārza tiks nosaukts ''Purvīša balvas 2021'' laureāts, informēja organizatori.

Laureātu noteiks starptautiska žūrija septiņu profesionāļu sastāvā, izvērtējot astoņu fināla kandidātu veikumu viņu kopējā izstādē, kas plašākai publikai apskatāma no 4. jūnija līdz 8. augustam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) Lielajā zālē.

Uz ''Purvīša balvu 2021'' šogad pretendē astoņi mākslinieki un mākslinieku apvienības: Skuja Braden par izstādi “Samsāra”, Valdis Celms par kinētiskajām skulptūrām “Dzīvības ritmi” un “Pozitrons”, Krista un Reinis Dzudzilo par darbu “ZRwhdZ”, Kaspars Groševs par multimediālo instalāciju “Cita istaba”, Ieva Kraule-Kūna un Elīna Vītola par projektu “Mākslinieku krīzes centrs”, Rasa un Raitis Šmiti par darbu “Atmosfēriskais mežs”, Aija Zariņa par personālizstādi “Mosties, mosties reiz, svabadais gars” un Amanda Ziemele par personālizstādi “Kvantu matu implanti”.

Turpinot pirms diviem gadiem aizsākto tradīciju, tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu mākslā. Šogad Purvīša balvas orgkomiteja to piešķīrusi māksliniecei Maijai Tabakai. Balvas finansiālais apjoms ir 10 000 eiro (neieskaitot nodokļus).

Iepazīsti Purvīša balvas finālistus

Vairāk

Balvas pasniegšanu varēs vērot tiešsaistē Purvīša balvas un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja “Facebook” kontos un portālā “Delfi”.

Par Purvīša balvu

Purvīša balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu. Balvas apjoms ir 28 500 eiro (ieskaitot nodokļus). Purvīša balva ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

Purvīša balva dibināta 2008. gada sākumā. Pirmo Purvīša balvu 2009. gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu “Solitude”. Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011. gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi “Varbūt”. Trešo Purvīša balvu 2013. gada februārī ieguva Andris Eglītis par personālizstādi “Zemes darbi”, ceturtā Purvīša balva 2015. gadā tika pasniegta Miķelim Fišeram par personālizstādi “Netaisnība”, savukārt piekto Purvīša balvu 2017. gada februārī saņēma Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par darbu “Dziesma”. Sesto Purvīša balvu 2019. gada aprīlī saņēma Ieva Epnere par darbu “Dzīvo atmiņu jūra”.

Purvīša balvas konkursu vizuālajā mākslā organizē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sadarbībā ar muzeja patronu SIA “Alfor”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti